Paprikové kura na víne (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mám doma vlastnú mletú kapiu naloženú v oleji. Rozmýšľala som, ako ju použiť inak ako nátierku na maslový chlieb, kde je výborná. Skúsila som ju použiť ako marinádu na kuracie stehná a vzniklo vynikajúce jedlo. Pred pečením som marinované stehná podliala ešte domácim kuracím vývarom a vínom, čím vznikla výborná šťavička,ktorou som ochutila prílohu - dusenú ryžu.
3 porcie |
250 minút príprava |
60/10 minút na 170/200 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny na paprikovú marinádu - mletú kapiu naloženú v oleji, cesnak a štipľavú sušenú papriku.
- Do misky som prelisovala cesnak.
- Pridala som mletú kapiu, posekanú sušenú červenú papriku, soľ a celé som dobre premiešala.
- Do zapekacej misy som dala kuracie stehná.
- Nožom som spravila zárezy do kože a aj do mäska do hlbky cca 2 mm.
- Stehná som osolila z oboch strán.
- Kuracie stehná som hojne potrela marinádou z kapie a vmasírovala som ju aj do mäska, potom som celé nechala 4 hodiny marinovať.
- Marinované stehná som podliala olejom, domácim kuracím vývarom a vínom. Piekla som v trúbe prikryté alobalom 1 hodinu na 170-tich stupňoch. Odstránila som alobal a ešte na 10 minút som zapla funkciu gril, aby kožička na stehnách bola pekne chrumkavá.
- Medzitým som posekala na drobno petržlenovú vňať.
- Na tanieri som spravila dookola hniezdo z ryže, ktoré som pokvapkala vypečenou šťavičkou a posypala posekanou petržlenovou vňaťou. Do stredu ryžového hniezda som tiež dala trocha vypečenej šťavy a položila som na ňu upečné marinované kuracie stehno.