Pappardelle s hubami / hríbami so šampiňónmi

radox1 - fotkaradox1, 9. decembra 2013
Pappardelle s hubami / hríbami so šampiňónmi
Foto: radox1

Jednoduchá príprava tejto pasty pri dodržaní správneho postupu s týmito surovinami je určená všetkým,pre ktorých sú cestoviny akýmsi druhoradým jedlom.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
5 strúčikov
50 g (chudá slanina)
100 g (hríby/huby)
50 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Na masle a ol.oleji opražime nakrájanú slaninu,pridame šampiňóny/hríby/huby(najlepšie čo najmenšie a vcelku,väčšie rozkrojiť),potom nakrájaný cesnak a ml.č.korenie.žiadne podlievanie vodou ani soľ.pražíme pokial neostanú huby zlato-hnedé a kým sa neodparí voda z húb.

  2. 2

    medzitým sa nám varia Pappardelle v dostatočnom množstve osolenej vody-100g na 1l.do húb prilejeme smotanu,nechame zovriet a piamo z hrnca pridáme cestoviny trocha tvrdšie ako al dente(ešte dôjdu),potom nastruhaný parmezan a petr.vnať a dobre premiešame.syr sa rozpustí a krásne zahustí celú masu.konzistencia jedla má byť taká ako je na obrázku,cestoviny nemajú plávat v omáčke.okamžite expedujeme.

  3. 3

    rada:kupujte len kvalitné cestoviny s drsným povrchom aby na seba viazali omáčku.na naše klzavé makké blato rýchlo zabudnite,akurát znehodnotíte drahé suroviny.

Diskusia k receptu

afataga
priexpeduj aj sem jeden tanier, paradicka, ja si vzdy este na tanieri pokvapkam olivacom
mariamka
osvedcena kvalita aj u nas, pekne a kvalitne uvarene, a navyse dobre to vyzera,, /cestoviny druhorade jedlo? na Slovensku?? :))/
eviana
Nádhera... tak takéto ja môžem vždy a všade... a v prvom rade :)
ivet74
Hmm.. tusim uz viem ako spotrebujem tie papardelle hniezda :-).
Zajtrajsok u mna v kuchyni patri Tvojmu receptu ;-)
sracz
... potvrdzujem aj ja, na základe vlastných skúseností a "hojnej bohatosti" chuťových kanálikov, že sa jedná o "prudkojedlú" lahoôdku!!! Krásna práca, @radox1 a ďakujem za spríjemnenie názorov na muža v zástere a s vareškou v ruke!!!
alex37
neviem či to je fotkou alebo receptom, ale som unesená, musí to byť výborné :-), KK*****
pusta
perfektný recept, dôkladne popísaný, s nádherným foto a úžasne chutný.
páči sa mi spôsob úpravy húb, potom sú krásne opečené, pekne lesklé a nie dusené, v jedle vyniknú vzhľadom i chuťou.
5*****
pedrro
Tento recept sa mi páči , ukladám a zajtra vyskúšam .
danda3
V jednoduchosti je krása, toto jedlo je presne podľ mojej chuti.☺
kredenc
toto hádam nemyslíš vážne -kupujte len kvalitné cestoviny s drsným povrchom aby na seba viazali omáčku.na naše klzavé makké blato rýchlo zabudnite,akurát znehodnotíte drahé suroviny
Ak áno, tak sa nauč variť.
radox1
samozrejme ze myslim,kvalitné talianske pasty sa vyrábajú zo špeciálnej hrubej múky tzv. semoliny, vymletej zo pšenice tvrdej Triticum durum,vdaka ktorej majú pórovitý povrch,ale aj tu treba selektovať kvalitu.ty si var z čoho chceš,a niekto kto ma v profile akurát tak jediné slovo mi nebude hovorit niečo o varení.







kredenc
radox1 - naozaj si myslíš že Varecha je na to, aby si sa tu pred ženami producíroval? A opisoval svoje poučenia z webových stránok?
radox1
reagovaním na tvoj príspevok som zbytočne stratil pár minút života,takže bez komentára.
kimlo
@kredenc ty s producíruješ pred kým? Počítam že doma pred zrkadlom...
afataga
@radox1 to si nevsimaj, nereaguj, jeho to za chvilu prestane bavit
@kimlo :-))) si mal nejake vtipne chilli na obed asi
evusik
@kredenc už moja nebohá mama hovorievala, že, niekto sa učí celý život a niekto sa sprostý narodí aj sprostý zomrie a mám taký dojem, že ty do tej prvej kategórie nepatríš...
@radox1 krásny recept, všetko na správnom mieste :-)
babav
Vyborny 5* recept, gurmanske jedlo.
radox1
dakujem,je fakt ze aj ja niekedy recept skritizujem,ale to len vtedy ked uz to je naozaj zle ,ale NIKDY nikoho osobne nenapadam, a je to len rada,ako sa to da urobit lepsie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia