Foto: radox1
Jednoduchá príprava tejto pasty pri dodržaní správneho postupu s týmito surovinami je určená všetkým,pre ktorých sú cestoviny akýmsi druhoradým jedlom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle a ol.oleji opražime nakrájanú slaninu,pridame šampiňóny/hríby/huby(najlepšie čo najmenšie a vcelku,väčšie rozkrojiť),potom nakrájaný cesnak a ml.č.korenie.žiadne podlievanie vodou ani soľ.pražíme pokial neostanú huby zlato-hnedé a kým sa neodparí voda z húb.
- 2
medzitým sa nám varia Pappardelle v dostatočnom množstve osolenej vody-100g na 1l.do húb prilejeme smotanu,nechame zovriet a piamo z hrnca pridáme cestoviny trocha tvrdšie ako al dente(ešte dôjdu),potom nastruhaný parmezan a petr.vnať a dobre premiešame.syr sa rozpustí a krásne zahustí celú masu.konzistencia jedla má byť taká ako je na obrázku,cestoviny nemajú plávat v omáčke.okamžite expedujeme.
- 3
rada:kupujte len kvalitné cestoviny s drsným povrchom aby na seba viazali omáčku.na naše klzavé makké blato rýchlo zabudnite,akurát znehodnotíte drahé suroviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zajtrajsok u mna v kuchyni patri Tvojmu receptu ;-)
páči sa mi spôsob úpravy húb, potom sú krásne opečené, pekne lesklé a nie dusené, v jedle vyniknú vzhľadom i chuťou.
5*****
Ak áno, tak sa nauč variť.
@kimlo :-))) si mal nejake vtipne chilli na obed asi
@radox1 krásny recept, všetko na správnom mieste :-)