Pappardelle s hubami / hríbami so šampiňónmi

Autor receptu: radox1

Jednoduchá príprava tejto pasty pri dodržaní správneho postupu s týmito surovinami je určená všetkým,pre ktorých sú cestoviny akýmsi druhoradým jedlom.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle a ol.oleji opražime nakrájanú slaninu,pridame šampiňóny/hríby/huby(najlepšie čo najmenšie a vcelku,väčšie rozkrojiť),potom nakrájaný cesnak a ml.č.korenie.žiadne podlievanie vodou ani soľ.pražíme pokial neostanú huby zlato-hnedé a kým sa neodparí voda z húb.
  2. medzitým sa nám varia Pappardelle v dostatočnom množstve osolenej vody-100g na 1l.do húb prilejeme smotanu,nechame zovriet a piamo z hrnca pridáme cestoviny trocha tvrdšie ako al dente(ešte dôjdu),potom nastruhaný parmezan a petr.vnať a dobre premiešame.syr sa rozpustí a krásne zahustí celú masu.konzistencia jedla má byť taká ako je na obrázku,cestoviny nemajú plávat v omáčke.okamžite expedujeme.
  3. rada:kupujte len kvalitné cestoviny s drsným povrchom aby na seba viazali omáčku.na naše klzavé makké blato rýchlo zabudnite,akurát znehodnotíte drahé suroviny.