Panzanella

Autor receptu: bonvivanka

Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z rurálneho prostredia. Veľmi jednoduché a rýchle na prípravu, zároveň sýte a osviežujúce.

10 minút
príprava

Postup

  1. Najlepší je starší biely chlieb podobný tomu toskánskemu. Tvrdý chlieb namočíme na chvíľu do vlažnej vody. Dobre vyžmýkame a natrháme na menšie kúsky. Rajčinu, uhorku a cibuľku nakrájame a zmiešame s chlebom. Bohato dochutíme olivovým olejom, trochou octu, osolíme a okoreníme. Môžete dochutiť aj balzamikovým octom.
  2. Môžeme podávať ako letné predjedlo, ako šalát, prílohu alebo ako samostatný chod pri diétach. Vyzerá to síce čudne, ale tá chuť vás určite prekvapí. Aj moji mäsožravci doma to nakoniec ocenili :D (ako prílohu ku grilovačke ahah)