Panna cotta

Panna cotta s ovocím

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Smotanu, mlieko a cukor dáme do hrnca, pridáme zrniečka z vanilkového struku a aj samotný struk. Na miernom ohni 15 minút povaríme.
  2. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Zo smotanovej zmesi vyberieme vanilkový struk a dáme do nej želatínu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú vodu. Miešame, kým sa neroztopí. Zmes nalejeme do formičiek a dáme na noc stuhnúť do chladničky.
  3. Ovocie pokrájame, zmiešame s 2 lyžicami cukru a krátko povaríme. Panna cottu vyklopíme z formičiek (namočíme ich do horúcej vody, aby to išlo ľahšie) a ozdobíme ovocím.