Panna cotta
Panna cotta s drobným ovocím
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
Postup- Pyré: Uvaríme ovocie s cukrom, potom rozmixujeme na pyré. Želatínu
namočíme do studenej vody. Keď napučí, primiešame ju
k pyré. To nalejeme na dno pohárov a necháme stuhnúť
v chladničke.
- Do hrnca vlejeme smotanu a mlieko, pridáme cukor a vanilkovú pastu. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Medzitým
namočíme do malého množstva vody želatínu (asi na 3 minúty).
Vyžmýkame ju a vložíme do ochutenej smotany. Už nevaríme, stále miešame, kým sa želatína nerozpustí.
- Smotanovú zmes nalejeme na stuhnuté
ovocné pyré a opäť vložíme do chladničky
stuhnúť. Dozdobíme ovocím.
|