Panna cotta

Panna cotta s drobným ovocím

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pyré: Uvaríme ovocie s cukrom, potom rozmixujeme na pyré. Želatínu namočíme do studenej vody. Keď napučí, primiešame ju k pyré. To nalejeme na dno pohárov a necháme stuhnúť v chladničke.
  2. Do hrnca vlejeme smotanu a mlieko, pridáme cukor a vanilkovú pastu. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Medzitým namočíme do malého množstva vody želatínu (asi na 3 minúty). Vyžmýkame ju a vložíme do ochutenej smotany. Už nevaríme, stále miešame, kým sa želatína nerozpustí.
  3. Smotanovú zmes nalejeme na stuhnuté ovocné pyré a opäť vložíme do chladničky stuhnúť. Dozdobíme ovocím.