Pangasius v anglickom kabátiku (fotorecept)

Autor receptu: lyali

Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia okrem rýb cibuli, nive a anglickej slanine).

5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Umyté, osušené filety prekrojíme po šírke napoly (moje 1kg balenie = 5veľkých filiet). Jemne osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
  2. Plech pokvapkáme trochou oleja. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, rozoberieme na prstence a rozložíme na plech. Jemne osolíme, posypeme kryštálovým cukrom a provensálskym bylinkami (sušené "rozomeliem" medzi dlaňami).
  3. Na cibuľu položíme rybky. Zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.
  4. Očistený cesnak nakrájame na plátky, nivu na kúsky a poukladáme na rybky.
  5. Rybky "oblečieme" do plátkov anglickej slaniny a navrstvíme zvyšnú cibuľu a posypeme provensálskymi bylinkami.
  6. Podlejeme trochou vody a dáme piecť (cca 15min na 180°C zakryté alobalom lesklou stranou dnu a potom odokryté dopečieme).
  7. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom (my obľubujeme napr. tento: nakrájané paradajky a uhorky ochutíme bylinkovou soľou, pár kvapkami olivového oleja a bielym vínnym octom, príp. štipkou práškového cukru).
  8. A keďže som v špajzičke objavila cuketu, tanier som dozdobila dlhými plátkami cukety, ktoré som "zvlnila" do tvaru srdiečka. Jedlo podávané s láskou pre manžela (preto aj ten anglický kabátik :-) ).