Pampúšky - Bolestníky
Autor receptu: kacenka89
Starý recept, ktorý vždy poteší...
20 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetko dáme do misy a všetko spolu zmiesime.
- Keď je už tuhšie, dáme na lopár a miesime ďalej. Cesto sa nesmie lepiť a musí sa lesknúť. Popri miesenia cesta sa cesto tiež udiera o lopár.
- Z cesta urobíme dlhý valec, porozkrajujeme asi na 5cm kúsky a váľkame tenké pampúšky. Do stredu urobíme radielkom tri zárezy.
- Vyprážame v dostatočnom množstve oleja, aby boli ponorené. Nádoba na vypráženie má byť o niečo menšia ako pampúšik. Tým sa pampúšik zvlní. Vyprážame len chvíľu aby nezhoreli.
- Obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.