Pampúšky - Bolestníky

Autor receptu: kacenka89

Starý recept, ktorý vždy poteší...

20
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetko dáme do misy a všetko spolu zmiesime.
  2. Keď je už tuhšie, dáme na lopár a miesime ďalej. Cesto sa nesmie lepiť a musí sa lesknúť. Popri miesenia cesta sa cesto tiež udiera o lopár.
  3. Z cesta urobíme dlhý valec, porozkrajujeme asi na 5cm kúsky a váľkame tenké pampúšky. Do stredu urobíme radielkom tri zárezy.
  4. Vyprážame v dostatočnom množstve oleja, aby boli ponorené. Nádoba na vypráženie má byť o niečo menšia ako pampúšik. Tým sa pampúšik zvlní. Vyprážame len chvíľu aby nezhoreli.
  5. Obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.