Foto: evusik
Toto je u nás taká špenátová klasika - palacinky so špenátom - ten párok je tam len ako prídavok pre chlapa...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si palacinky podľa počtu stravníkov, alebo veľkosti zapekacej misy. Palacinky by mali byť tlstejšie, môžu byť úplne neutrálne alebo cesto trochu osolíme a okoreníme.
-
2
Špenát dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Na oleji špenát osmahneme, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme. Špenát nedusíme, je hotový veľmi rýchlo a budeme ho predsa ešte piecť v rúre...
-
3
pridáme na kocky nakrájaný ľubovoľný syr, výborná ja Niva, len prehrejeme tak, aby v špenáte ostali kúsky syra
-
4
a začneme plniť. Do vhodnej zapekacej misky dáme trochu špenátu
-
5
na palacinku dáme špenát, párok alebo šunku a zavinieme, ukladáme tesne vedľa seba do zapekacej misky
-
6
na vrch zatočených palaciniek dáme zbytok špenát a prikryjeme palacinkou. Prikryjeme a dáme zapiecť na 200°C asi na 15-20 minút
-
7
potom potrieme kyslou smotanou a posypeme syom
-
8
a necháme už len zapiecť
-
9
ja mám toto jedlo radšej bez tých párkov, ja totiž párky nejedávam, ale pre toho môjho musí byť aj kúsok "mäsa" (párky a mäso, moje nervy) ale naplniť sa dajú aj zbytkami mäsa z nedeľného obeda, alebo celkom ináč, ako to si už vymyslí každý sám :-)
@babav ja väčšinou fotím na pracovnom stole pod oknom, keď sa pozrieš na fotku č.9 vpravo hore vidieť parapetnú dosku, no a keď chcem biele pozadie dám si bielu plachtu a prehodím ju aj cez tú parapetnú dosku a veci čo sú na nej, tak mi vznikne biele pozadie a keď je zamračené tak vlastne aj lepšie svetlo na fotenie...
@sladkacokolada s tými troma Eurami si ma dorazila :-) to sú veru drahé vitamíny