Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou fotorecept

sracz - fotkasracz, 3. júna 2015
Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept)
Foto: sracz

Z času na čas, „semo_tamo“ sa moje najmilovanejšie Slniečko priženie z váhy v kúpeľni s rozhodným: tak koniec, idemE chudnúť, nevmestím sa do sukní Zobraziť celý popisZ času na čas, „semo_tamo“ sa moje najmilovanejšie Slniečko priženie z váhy v kúpeľni s rozhodným: tak koniec, idemE chudnúť, nevmestím sa do sukní a nohavice mi už lezú krkom. Ja, samozrejme, uznanlivo pokývem hlavou a sväto_sväte sľubujem, že moje zbožňované krajšie JA, podporím v každej aktivite! Vločky a špenát zodpovedajú kritériám, ale keby som ku „zdravému papu neprišmaril falatek“ mäsa (alebo aspoň slaniny), bol by oheň na streche! … a ja naozaj nerád riskujem kľud a pokoj v domácnosti!

4
porcie
12÷15/30 minút
príprava
12÷15 minút
tepelná úprava

Suroviny

225 g
125 g
250 ml
4 - 5 PL (Wesson)
2 ks
2 - 3 PL
450 - 500 g
2 - 3 ks
podľa chuti
450 - 500 g
50 - 60 g
5 - 6 halúzok
podľa chuti




Postup

  1. 1

    pripravím základné ingrediencie na palacinky, láskavo si nezabudnite povšimnúť, že ešte aj mlieko je „zdravšie“ lebo som použil s ľanom,

    Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    odvážené ovsené a ľanové vločky pomeliem v mixéri na „hladkú múku“, primeliem vlažné mlieko a nechám 5÷7´odpočinúť, potom „vbuchnem“ dve vajíčka, rastlinný olej, prstami osolím a rozmixujem na hladkú tekutú konzistenciu; opäť nechám odpočinúť, tentoraz 20÷25´

    Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    čas využijem na prípravu plnky z čerstvého špenátu; do veľkej panvici rozohrejem po 2 PL masla a oleja, pridám ½ špenátu, zredukujem, obraciam pomocou kuchyňských klieští, pretlačím strúčiky cesnaku, pridám 2. ½ špenátu, osolím, „oeMČeKujem“, po zmenšení objemu

    Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    priložím na menšie kúsky pokrájané pečené bravčové stehno (ostalo nám niekoľko plátkov v mrazničke z veľkého stehna), zmiešam, nechám už iba „prehriať“ a odložím

    Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    medzitým si palacinkové tekuté cesto náležite odpočinulo, pretože som doň dal aj olej, na pečenie palaciniek stačí iba pri prvej olejom pokvapkať (doslova) panvicu a rozotrieť papierovým obrúskom a obojstranne pekne na zlato_červeno_hnedo opiecť

    Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na hotovú palacinku som rozotrel zopár PL špenátu z mäsom, zroloval

    Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a poukladal na porcelánového pekáča; z pripraveného množstva cesta som upiekol 4,5 a tú poslednú „mini“ sme ochutnali bez ďalšej prípravy; posypal lístočkami petržlenovej vňate a strúhaným údeným oštiepkom (tento posledný kus žiarlivo strážim iba pre super príležitosti)

    Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vložil na 7÷8´ do rúry vyhriatej na 170 °C (350 °F), len aby sa oštiepok roztiekol,

    Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    uložené na plytkom tanieri som ozdobil „brokmi“ a „korunkou“ petržlenovej vňate a servíroval na raňajky

    Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

viera1
Veľmi dobrý recept 5x* a kk.Ja nemusím mlieť vločky,používam celozrnnú ovsenú múku ☺.Len u nás toto skôr na obed,raňajkujeme sladké raňajky (kvôli energii - na panské) ☺☺☺
jujoska
vyzera to skvele aj bez masa, ten ostiepok vonia po klobaske :-D
tatranocka
@sracz recept aj pre začiatočníkov,oceňujem,že si napísal,že cesto musí postáť.Aj do kategórie "Pre štíhlu líniu" si ho mohol zaradiť.*****a KK.
ela77
ak je výsledok tvojho kuchtenia taký výborný ako ten predslov na začiatku k nemu , tak klobúk dolu:-))))))))))))
1x sracz
mata3636
fúha, pri diéte toto na raňajky? :-) ale na obed, s čerstvým šalátom by to už šlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia