Palacinková roláda fotorecept

evusik - fotkaevusik, 19. januára 2011
Palacinková roláda (fotorecept)
Foto: evusik

Ak máte radi palacinky ale nechce sa vám hodinu stáť pri plotni a smažiť (sa), urobte si jednu jedinú pre celú rodinu - budete Zobraziť celý popisAk máte radi palacinky ale nechce sa vám hodinu stáť pri plotni a smažiť (sa), urobte si jednu jedinú pre celú rodinu - budete ju mať upečenú za desať minút :-)

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Palacinky:
4 ks
2 dl
1 dl
160 g
 štipka
Plnka:
250 g
2-3 PL
2-3 PL
  - rôzne




Postup

  1. 1

    Vajcia rozšľaháme z mlieku, pridáme múku s práškom do pečiva, rozmiešame a nakoniec pridáme podľa potreby bublinkovú vodu (nemusíme). Alebo si pripravíte palacinkové cesto tak ako ste zvynuté.

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie....

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    .... a dáme piecť na 200°C asi na 10 minút.

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečenú palacinku aj s papierom položíme na vlhkú útierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si náplň: tvaroh, smotanu, cukor zmiešame. Hrozienka namočíme do teplej vody a necháme napučať. Pripravíme si ovocie. ja som použila mrazené jahody a ríbezle.

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Palacinku si rozbalíme, potrieme tvarohovou náplňou (môžete potrieť džemom, ja som nedala lebo ríbezle sú kyslé dosť) navrch dáme hrozienka a ovocie.

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Palacinku zrolujeme .....

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu sa mi zažiadalo niečo čokoládové a ani neviem ako, ale (ako hovorí @mischa) vnutela sa mi tam Nutela a tou som celú palacinkovú roládu potrela a posypala orechami.

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Roládu môžete dať stuhnúť do chladničky. Ja som nedávala, hneď som ju krájala a krájala sa dobre....

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ... a servírovala sa pekne....

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ..... a chutila náramne dobre a extrémne rýchlo sa zjedla :-)

    Palacinková roláda (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

michsamant
:D az teraz som sa docitala jak sa ti Nutella vnutela :DDD mne sa uz davno nevnutela...kuka na mna z police v obchode a ze "ber ma, zeber ma!" ale odolavam!! Ale tomuto asi dlho neodolam a vnuti sa mi nabuduce ;)
dorisa
KRÁSNE VYPRACOVANÝ RECEPTÍK, NAOZAJ. MUSELO TO BYŤ VÝBORNÉ.
evusik
@mischa ja mám nutellu ešte od Vianoc a vždy keď otvorím chladničku tak sa mi vnucuje - odolávala som ale dnes som podľahla nátlaku a myslím že som urobila celkom dobre. Vonku je odporne tak sa žiadalo niečo sladké, teraz idem zo psom tak to vybehám :-)
dora
klobuk dolu. original napad, chutne vyzera a urcite aj je!!!
zitar
No veru stáť pri tej plotni donekonečna je niekedy o život. A palacinky miznú a miznú a miznú. Toto je skutočne nápad hodný véééľkej pochvaly.
julica
super, už som skúšala piecť palacinkové cesto, ale rolovať mi ho nenapadlo a pritom to vyzerá oveľa krajšie, konkrétne nádherne, fakt :) Vtedy som len piekla cesto zároveň s postrúhanými jabĺčkami, tiež to bolo dobré.
anina43
čítala som rôzne recepty, ale takúto fantastickú mega-palacinku som neobjavila zatiaľ nikde, v najbližšej dobe ju urobím, keď tu budú vnúčatká, určite je to dobrota , dik
evusik
veľmi sa teším z vašich pekných komentárov... tento recept som si vymyslela na základe omelety ktorú robím tiež mega, plním zeleninou, zrolujem a nakrájam. Ttak som si povedala že keď na slano, môže byť aj na sladko. Len som sa bála že sa mi to bude roztekať a zle krájať a želatínu do náplne som nechcela používať - chcela som aby to bolo čo najjednoduchšie. A výsledok ma samú prekvapil. Ešte je jeden veľmi dobrý, rýchly a jednoduchý spôsob. Ešte horúcu megapalacinku poliať džemom, posypať grankom, pridať ovocie (banány - úplná bomba) zrolovať a nakrájať - nebíčko v papuľke a hlavne netreba stáť hodinu pri sporáku.
evanaaa
Nápady, nápady , odkiaľ sa beriete - a tento beriem aj ja. Je výborný. Kým sa upečie palačinčisko, urobím plnku. A to mrazené ovocie treba nechať úplne rozmraziť?
coldbery
To je bomba...príma nápad...už vem čo urobím keď prídu vnúčence....
torticka
No, toto je výborné. Hneď si to ukladám a zajtra robím. Ja palacinky veľmo rada.
daira
uzasny recept spravim ked pridu kamaratky :)))
sherin
zasnem, kolko napadov je na nasej Vareche :), KK
hubata
Úžasný nápad: ďakujem a ukladám do KK!!!
wevewe
ooooooo no toto je uuuuzasne. velmi sa mi tento receptik paci
nika72
oooooooooooo to je nápad...to určite urobím mojím maškrtníkom...:O)
jody
Sakriš a načo som ja stála dneskaj hodinu pri plotni??? Nuž, kto nemá v hlave, má v patách :D
mariaklara
Nepoznám človeka, ktorý by nemal rád palacinky, taký sa hádam na tejto planéte nenájde. Určite vyskúšam, hoci môj manžel má rád také ešte teplé, chrumkavučké z plotni. Recept som si aj napriek tomu uložila. Lebo veď pri sporáku stojím viac ako hodinu ja a nie on.
jerica
@evusik ešte v práci som poslala Tvoj supr receptík na FB , tam bol ohlas hneď, ľahšie som mohla posielať ako koment pridávať , moj link v práci na Vareche neviem otvoriť, večer som bola u našich , neveste som povedala aký super nápad, nestojíš pri platni ako blbec , takto to máš 15 v jednom , uložila som si , určite prekvapenie pre návštevu!! :-))
baboja
Ked robim palacinky.tak na troch panviciach a aj tak tam stojim vyse hodiny.U nas je to ako v malej zavodnej,lebo vzdy je u nas niekto na navsteve velmi hladny.Robievam tak 110-120 palaciniek.Toto vyzera fantasticky.Budu mi staci dve-tri:D.Genialny napad!!!!
cica2
wau supér nápad a aj skvelo to vyzerá, ukladááááám:)
madona
Tak toto ma uplne dostalo. Uzasny napad, proste skvele. Urcite urobim.
vavan
jééééééé to je super nápad a určite super mňamka.
veronka8
no a na záver sa pridávam k davu chváliacich...............super
sovka62
No to je nápad! Ja pekávam na troch panviciach, ale aj tak to chvíľu trvá. Tak upečiem podľa teba jednu na osobu a bude vybavené. Každý je chce s niečím iným, naplniť si ju môžu podľa seba.
jeka
dobrý nápad,ale ja musím mať také dva nápady,ukladám,dakujem
tinca
@evusik super nápad,ale ja zostanem pri klasike, lebo by som ju jedla týždeň, ale ako poistka v prípade návštevy výborná. Ovocie bežne pridávam do tvarohu, aj som tu také palacinky už pridala
jerica
Zabudla som , tak ako julica , bola si môj typ, :-)) ale nevyšiel:-(
možno na budúce:-´´´´´´´to sú slzy!
evusik
@julica @jerica ďakujem ste milé .... ja mám radosť z toho koľko ohlasov na môj recept sa tu nazbieralo a že sa môj recept páči toľkým varecháčkam/om.... keby ste videli ako mám nos dohoha :-)))
evusik
@torticka veď sú fasiangy a ja som práve v karnevalovom sprievode... kukni diskusie :-)
diabambulka
wau , vyzerá gustiózne, to by ma nenapadlo a pritom v jednoduchosti je krása však?.-))) vyskúšam , ukladám
zdenina
já palačinky miluju,ale práve to stání u plotny me odrzuje a tak tento nápad je na nezaplcení,ukladám
bozulka
@evusik , všetci už všetko povedali,ja ti chcem len poďakovať za nápad...je jednoducho úžasný.Práve hľadám niečo dobré čo urobím manželovi zajtra do nemocnice,aby to bolo pekné aj dobré a výživné.A táto tvoja palacinka splňuje všetko!!!Ďakujem!!!
letisia
@evusik , práve som tvoje palacinky urobila dve pre dnešnú návštevu. No ale ušlo mi do cesta viac prášku do pečiva ako štipka a namiesto palacinky mám pohorie :-) Celá sa v rúre zvlnila, no ale keď je zrolovaná a popolievaná čokoládou, tak to nie je až také hrozné. A chutí úžasne. Takže nabudúce už len štipku prášku. Úžasný recept, si šikulka.
evusik
@letisia hlavne, že si vieme poradiť, no nie? a návšteve musíš povedať že to tak má byť :-) som rada že chutilo
letisia
@evusik , dnes som znovu robila dve rolády, prášku do pečiva som dala iba štipku a zase sa mi v rúre urobili pohoria:-( no kde je chyba? dúfam, že nie vo mne :-)
evusik
@letisia jak rozmýšľam, tak rozmýšľam ale nič ma nenapadá, možno príliš riedke cesto.... netuším.... alebo príliš veľa cesta na plechu... ja to robím na veľký plech a toho ccesta je tam na tenúčko, je mi ľúto ale netuším :-)
tabeaa
tak to si zabila :D paráda, na sto pro robím aj jaa..mňamka
zmmm
ja som ju dnes robila, presne podľa tvojho receptu, ale cesto mi z papiera nešlo dole, bolo prilepené. Nemá sa ten papier potrieť a vysypať?
Tak som ho zoškrábala, natrhala na kúsky a v miske zmiešala s plnkou a predstav si zjedli sa :))
lucylee
Tento recept je cely zly, zly, zly! Musi tam byt chyba. Rolada prave putovala cela do kosa, pretoze je nepouzitelna. Na plechu sa mi robili velhory, ako @letisii a cesto bolo lepkave a neslo dole presne ako @zmmm. Ona ho sice natrhala na kusky a zjedli ho, ale chuti to tak hnusne, ze som to proste hodila do kosa. Je mi luto @evusik , neber to v zlom, ale ako vidim, nie som jedina, takze naozaj to musi byt zly recept. A kritika je zalozena na vlastnorucnom vyskusani receptu.
evusik
@lucylee čo ti mám na toto napísať??? najprv ten papier, ak sa niekomu cesto prilepí na papier je na vine papier, nie recept... je toľko druhov papiera na pečenie... aj ja som sa už kúpila taký ktorý bol na nič...
čo sa týka toho, že sa ti cesto zvlnilo, nepovažujem za nejakú tragédiu, to že si ho mala lepkavé znamená len jedno, že nebolo upečené, ale s tým ja nič nespravím... recept je odfotený, nevycucala som si ho s prsta, na obrázkoch je vidieť, že cesto nie je zvlnené, že je upečené a nám ohromne chutilo....
mrzí ma, že sa ti nepodarilo tak ako si predstavovala, ale za receptom si stojím robievam ho a ešte nikdy sa mi nestalo to čo tebe...
lucylee
OK@evusik pisala som to v hneve a bola som nestastna, ze sa mi to nepodarilo. Piekla som ich 20 minut, ty tam mas 10. Asi to zalezi od rury a mozno bol na vine fakt papier. Potom som robila tu roladu od @tatranky a stalo sa mi to iste. Takze aj ta putovala do kosa. A to som uz papier vymastila. No nic, predycham to a mozno sa do toho raz este pustim. Dnes nemam svoj den-na palacinkove rolady. Croissanty sa mi ale podarili :)
evusik
@lucylee v pohode, ja som cez týždeň piekla chleba a skončil v koši... to sa mi fakt už dávno nestalo :-( a vôbec netuším čo som urobila zle, myslím, že zlá múka ale istotu nemám, proste sa nepodaril...
prajem ti nech ťa smola obchádza :-)
lucylee
Tak este raz prepac ten ostry comment, ale fakt som si myslela, ze je chyba v recepte. Idem ti este hodit otazku k tvojim cesnakovym rozkom. Minule som ich robila, ale nebolo to celkom ono.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia