Foto: angast
Nakoľko sa mi množia žiadosti o tento recept, pridávam ho i sem . Tento recept pochádza od doda 46 a pre tých , ktorí Zobraziť celý popisNakoľko sa mi množia žiadosti o tento recept, pridávam ho i sem . Tento recept pochádza od doda 46 a pre tých , ktorí si so neokopírovali ako ja ,dávam im ho k dispozícii . Je to výborný recept , ktorý sa ozaj oplatí urobiť. Budete spokojní.
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Rajčiny narežeme do kríža , prelejeme vriacou vodou , ošúpeme a nakrájame. Cesnak a zázvor nastrúhame. Papriku a čili pokrájame na drobno. Pridáme ocot a všetko pomixujeme. Do pomixovanej masy nasypeme cukor a pomaly varíme za občasného miešania do zhustnutia. Trvá to asi 1,5hodiny . Keď už má správnu džemovú hustotu nalejeme ho do pohárov a zavíčkujeme. Môžme pomer cukru rozdeliť so želírovacím cukrom 50:50. Otvorený v chladničke vydrží aj 2 mesiace , ale u nás tak 4-5 dni. Vždy sa zje skôr, ako sa dá vyskúšať trvanlivosť.
-
2
Tento džem má široké uplatnenie. Môže sa použiť k slanine, klobáske, bôčiku, na langoše, na praženicu i ryžu. Niečo podobné sa predáva pod názvom Sweet chilli sauce . Táto domáca však neobsahuje žiadne farbivá , chemikálie a rôzne "dobroty" ktoré sa pridávajú do kupovaných výrobkov, naviac je podstatne lacnejšia a pri domácich surovinách z vašej záhrady je neporovnateľne zdravšia.
- 3
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
V zime , keď sa náhodou minie , dorábam z mrazených papričiek , ktoré mám stále v zásobe. Môžu sa však použiť i suché mixované.
Z uvedeného množstva budú asi 4 poháriky 2dcl od majolky.
Meď je čerstvá domáca zelenina , robím ho v lete viackrát. Ono
sa toho dosť minie ako aj darček priateľom.
@tiginko - porculín bol po babičke zdedený
Irenka , veľmi si ma potešila , že ti chutí. Aj ja musím urobiť ešte jednu dávku z mrazených čili pokiaľ budú čerstvé. U nás je veľká spotreba. Ale išlo by to aj zo zaváraných , len som ich rozdal.
irenka , mne sa páči aj tento kimlov recept. Idem ho vyskúšať , určite bude perfektný. Čakám len na ríbezle a dúfam že aj nejaké čili čerstvé už budú. @kimlo je odborník na čili, takže to musí byť super .
z jednej davky, mala som robit ako @kimlo z dvoch, moje postrehy: dzem je vyborny, ak ho chcete pre deti na vianocku, treba urobit podla receptu, ak ho chcete trochu pikantny, treba dat trochu viac chilli a menej cukru
Budúci týždeň idem na duplovanú dávku. Ďakujem za ozaj vynikajúci receptík.
ja davam citronovu stavu miesto octu a cukru len 600g, chilli davam 13 ks mojich, ale inak je to super rcp, dakujem ti tam hore, Tonko
A kolko davas tej citronovej stavy? Chilli som aj ja dala trochu viac
250 ml, je to lepsie, ten ocot mi tam vadil
Druhu varku urobim s citr.stavou . Vdaka