Foto: wenee
Recept našich starých mám.Jednoduchý a veľmi chutný.
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kg |
|
(1 väčšia) |
|
1 ČL |
|
4 PL |
|
2 plné hrste |
|
( 1 kocka ) |
|
1ČL (na kvások) |
|
0,5 L (vlažné) |
|
1 (do cesta) |
|
4 PL |
|
1 (na potretie) |
|
Postup
-
1
Repu ostrúhame,prerežeme na 4 časti a dáme variť na cca 30-40min,vodu vylejeme a repu necháme vychladnúť.Po vychladnutí ju najemno nastrúhame na strúhadle.
- 2
Do misy si dáme múku,soľ,olej,mak(celý nemletý),vajce,kryštálový cukor.Mlieko si zohrejeme,aby bolo vlažné,dáme tam čl mletého cukru a kvasnice a necháme urobiť kvások.Kvások vlejeme do misy k ostatným surovinám a pridáme vychladnutú nastrúhanú repu. Vymiesime cesto a na teplom miete necháme vykysnúť cca 1 hodinu.
- 3
Cesto si rozvaľkáme a vykrajujeme koliečka, poukladáme na vyolejovaný plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pagáčiky sa môžu aj plniť slivkovým lekvárom. Pečieme prvých 5 minút na 180 stupňov a ďalších 20 minút na 170 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu