Pagáčiky z cukrovej repy

Autor receptu: wenee

Recept našich starých mám.Jednoduchý a veľmi chutný.

100 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Repu ostrúhame,prerežeme na 4 časti a dáme variť na cca 30-40min,vodu vylejeme a repu necháme vychladnúť.Po vychladnutí ju najemno nastrúhame na strúhadle.
  2. Do misy si dáme múku,soľ,olej,mak(celý nemletý),vajce,kryštálový cukor.Mlieko si zohrejeme,aby bolo vlažné,dáme tam čl mletého cukru a kvasnice a necháme urobiť kvások.Kvások vlejeme do misy k ostatným surovinám a pridáme vychladnutú nastrúhanú repu. Vymiesime cesto a na teplom miete necháme vykysnúť cca 1 hodinu.
  3. Cesto si rozvaľkáme a vykrajujeme koliečka, poukladáme na vyolejovaný plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pagáčiky sa môžu aj plniť slivkovým lekvárom. Pečieme prvých 5 minút na 180 stupňov a ďalších 20 minút na 170 stupňov.