Pagáčiky z cukrovej repy
Autor receptu: wenee
Recept našich starých mám.Jednoduchý a veľmi chutný.
100 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Repu ostrúhame,prerežeme na 4 časti a dáme variť na cca 30-40min,vodu vylejeme a repu necháme vychladnúť.Po vychladnutí ju najemno nastrúhame na strúhadle.
- Do misy si dáme múku,soľ,olej,mak(celý nemletý),vajce,kryštálový cukor.Mlieko si zohrejeme,aby bolo vlažné,dáme tam čl mletého cukru a kvasnice a necháme urobiť kvások.Kvások vlejeme do misy k ostatným surovinám a pridáme vychladnutú nastrúhanú repu.
Vymiesime cesto a na teplom miete necháme vykysnúť cca 1 hodinu.
- Cesto si rozvaľkáme a vykrajujeme koliečka, poukladáme na vyolejovaný plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pagáčiky sa môžu aj plniť slivkovým lekvárom.
Pečieme prvých 5 minút na 180 stupňov a ďalších 20 minút na 170 stupňov.