Pagáče s čedarom (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Dodatočné pohostenie pre tých, ktorí na Vás nezabudli na MDŽ :)
5 minút príprava |
15 minút na 220-230 °C |
Postup
- Tu ani nie je čo veľmi písať, zmiešame suché prísady...
- Syr nastrúhame, pridáme smotanu, rozpustené maslo s ktorého si odložíme 2 lyžice do malej mištičky spolu s dvomi strúčikmi cesnaku. Vymiesime hladké, elastické cesto, ide to rýchlo, nelepí sa, ak by sa Vám zdalo tvrdé, pridajte trošku smotany.
- S cesta spravíme šúľok s priemerom približne 5 cm a nakrájame asi 1 cm kolieska, vytvarujeme do podoby, akú chceme a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Netreba vôbec podsypávať múkou, nelepí sa.
- Rúru vyhrejeme na 220-230 stupňov a pagáče upečieme do zlatista. Odložené maslo zohrejeme, pretlačíme cesnak a pridáme petržlenovú vňať a horúce ponatierame. Tento krok môžete úplne vynechať, ja som spravila pol na pol :) Ak sa do toho pustíte ihneď po prečítaní receptu, tak máte na večer k vínu výbornú pochúťku :) tak neváhajte...