Biscuits - pagáče fotorecept

babav - fotkababav, 11. októbra 2010
Biscuits - pagáče (fotorecept)
Foto: babav

Tieto oblubene americke pagace su najcastejsie servovane k ranajkam ,ale aj ako priloha k jedlu ,za chlieb. .Rychlo pripravene ,chutne pecivo .V Zobraziť celý popisTieto oblubene americke pagace su najcastejsie servovane k ranajkam ,ale aj ako priloha k jedlu ,za chlieb. .Rychlo pripravene ,chutne pecivo .V zakladnom recepte mozno obmienat prisady(plnku).Moje su s parmezanom a bazalkou.Vyborne chutia s cheddarom a pazitkou,alebo gruyere so sage. Na sladko mozno pridat nasekane orechy a susene ovocie(hrozienka ,cranberry,..), tie sa servuju s jahodovym dzemom .

12 ks
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

2 1/4  salky
15 dkg vychladene
1 salka buttermilk
2 cl
1/2 cl
1 cl
Plnka:
1 salka
1 PL jemne nasekaná
podla potreby  na pomastenie




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske najskor pomiesame suche ingrediencie :muku ,sol ,prasok do peciva a sodu bikarbonu.Maslo musi byt velmi vychladene ,najlepsie z mraznicky.Nakrajame ho na male kusky. Cmar musi byt tiez studeny.

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame maslo a dobre vypracujeme s mukou .

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Primiesame syr a bazalku a nakoniec studeny cmar.Pomiesame len tolko, aby sa ingrediencie spojili.

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto prelozime na dosku a 2-3 krat ho jemne premiesime ,nehnetieme .

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozgulame ho lahko na hrubku priblizne 2 cm a vykrajujeme okruhle pagaciky:

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ulozime na plech vystlany papierom na pecenie.

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pomastime rozpustenym maslom a pecieme do zlatista , v predhriatej rure ,20 minut na 220 stupnoch C. Pred pecenim ich este mozeme aspon na 10 minut vychladit v chladnicke.

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mierne vychladnute servujeme .

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rozkrojeny "buttery buttermilk biscuit".

    Biscuits - pagáče (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

ailuj82
zaujímavé. Určite skúsim. A páči sa mi ten "miesič". Ešte som taký nevidela.
jerica
@babav nemá chybu (KK) keď prídem po liečení upečiem , z toho sa z úst veru určite nepráši . :-))
anina43
nie je to veľa aj prášok do pečiva aj sóda bikarbona ? inak veľmi zaujímavý recept, na vzhľad vyzeraju ako zemiakove
frezia68
@babav :zaujímavé-iste vyskúšam.Ale ma zaujal ten nástroj na vypracovanie cesta-nepoznám.A tiež to,že prečo až z mrazničky maslo,keď spracovaním aj tak sa zohreje?
babav
@anina43 , nie je. Pomoze pagacikom nalistkovat sa a iste vies ,ze sa pecenim z cesta vypari .Chutove su ine ako zemiakove.
@frezia68 , cely princip tohto druhu peciva sa zaklada na dobre vychladenom tuku a tekutine a rychlom spojeni ingrediencii;
uplny opak pripravy kysnutych kolacov.Ta zaujimava pomocka sluzi na dobre rozdrobenie masla v muke .
babi
Vyzerajú vyborne, ,krásne listujú a nie je tam ani veľa tuku, čo sa mi páči. Už je uložený. Mám dve otázky, Aká veľká šálka cmaru a či to môžem robiť v robote
babav
@babi , 1 salka je 2,5 dcl. Ak mas podmienky na pecenie v robote, tak preco nie?
palokuchki
@babav , pagaciky som uz urobila su velmi dobre. Kazdemu doporucujem. Nemala som cmar-buttermilk, pouzila som obycajny jogurt a tvrdy nastruhant syr.
anina43
milá babav, srdečne ťa zdravím a ˇˇdakujem za vysvetlenie, pagáčiky sú krásne a určite vyskúšam Tvoj receptík, máš veľa výborných, teším sa na ne. kvitujem s uznaním, že si ochotne vymieňate skúsenosti i recepty, je veľa kuchárok, ktoré si strážia svoje receptíky ako poklady. Na Varechu som prišla iba pre krátkym časom a veľmi som sa potešila, že sa do nej zapája toľko šikovných žien. určite pripojim aj ja niečo zo svojej ohromnej zbierky, len ešte neviem ako. sem tam som sa v diskusii pripojila, ale moje receptiky už tu nevidím, neviem kam sa skryli
anina43
pochválila som vrecháčky, vynechala mužov, ktorých tiež obdivujem za odvahu vyjadriť sa k receptom alebo ich zverejniť. Zajtra s mojim manželom oslávime 48. rokov krásneho spoločného života, no oslav s deťmi vychádza na sobotu, dovtedy niečo pripravím z Vašich receptíkov, ktoré sú veľmi chutné. naše deti nemaju čas a tak sa oslavuje, keď môžu všetci. dúfam, že sa mi v kuchyni bude dariť
anina43
už som tu niekde prehodila, že maľujeme byt, vymenili sme niektoré kusy nábytku, a tak sa nemám kedy zaoberať pečením, lebo aj sádrujem aj zatieram, veď to poznáte sami, keď žena vidí na stene každú jamku, dierku , a podobné nedostatky pripadá mi to ako v čase keď sme sa sem sťahovali ako mladí manželia, plní očakávania
evanaaa
Babav, mám dojem že Babi nemyslela robotu ako pracovisko, ale či sa to dá vymiesiť aj v miesiči - robote. Aspoň som to tak pochopila, aj som sa zasmiala, ale je možné, že som to ja zle pochopila. Uviesť na pravú mieru to však môže len Babi. A- prepáčte, že som sa zamiešala.
janger
@babav , aj ja som sa zasmiala ""tomu robotu-tej robote"". Tak isto, ako ty, aj ja som uz casto vo viacerych receptoch citala, ""spravime to v robote"". Tak som najprv myslela: to maju v robote (akoze na pracovisku) cas na pecenie?! ;-)Az potom mi zaplo, ze tym sa mysli ten miesac, (mixer? slahac?). :-)))
babav
;-)), naozaj som si to neuvedomila !@evanaaa , @janger , dakujem za upozornenie!@babi , tak odpoved na tvoju otazku je
"neodporucam",cesto sa nema miesiit ,lebo pagace ostanu tvrde. @anina43 , dakujem za pekne slova a prajem, aby sa ti vsetky recepty z Varechy vydarili a chutili!
babi
Dobre som sa pobavila s tou robotou. Som už dôchodkyňa takže budem piecť v "robote" /doma/ Zajtra som sa ich chystala upiecť, tak som sem chvalabohu mrkla.a dobre som urobila, lebo by som bola sklamaná keby boli tvrdé. Budem teda miesiť ručne
lucylee
tak ty robíš iné chute, jeden lepší recept ako druhý :-)
zuzliak
mnam, vyzeraju ako mamkine skvarkovniky, urcite chutia skvele :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia