Ovsený chlieb fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 4. novembra 2013
Ovsený chlieb (fotorecept)
Foto: ancicka

Chlebík som pridala v postupe krok za krokom,lebo pracovný postup je trochu iný ako pri klasickom pečení chleba.Vyskúšajte je ozaj výborny a taktiež veľmi Zobraziť celý popisChlebík som pridala v postupe krok za krokom,lebo pracovný postup je trochu iný ako pri klasickom pečení chleba.Vyskúšajte je ozaj výborny a taktiež veľmi mekučky.

35 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

110 g
2 dl
650 g
2-2,5 dl
1 dl
1 PL
2 PL
2 ČL
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Najsamprv si namočím ovsené vločky.Nechám 20 min napučať.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejem a pridám soľ,med,olej a

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mlieko.Zamiešam,

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridám ovsené vločky,

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    droždie a postupne pridávam vodu.Cesto by malo byť také polotuhé,homogenné.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vysypem na dosku,dpbré prehnetiem,2-3 minúty.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Misku rukou jemne potriem olejom a vložím do nej cesto.zakryté nechám na teplom mieste 1,5 hodiny postáť.zatiaľ naberie na objeme.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto v miske postlačám,

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vyložím na dosku a ešte raz ho aspoň 2 nim prehnetiem.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vložím naspäť do misky a nechám stáť na teplom mieste 1,5 hodiny.Zatiaľ zdvojnásobí svoj objem.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ked je vykysnuté,tak ho iba na dosku vyklopím,no s cestom už nič nerobím,

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Jeden kraj cesta preložím do polovice,jemne zatlačím.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Kraje cesta troška zahnem do stredu a preložím druhú stranu cesta a zatlačím.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Bochník chleba preložím na plech na ktorý dám papier,jemne pomúčený.Cesto zakryjem a vyhrejem si rúru.zatiaľ cesto podkysne.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Tesne pred pečením potriem zľahka vodou a do šíkma narežem a posýpem suchými vločkami.Vložím do vyhriatej rúry a hned po vložení, rúru zaparím asi 1 dl vody.pečiem pri 200°C asi 15 min.To záleží od každej rúry inač.Akonáhle vrch začervená hne teplotu stiahnem na 165-150 °C a dopečiem.Po upečení nechám vychladiť na mriežke.

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Dobrú chuť!

    Ovsený chlieb (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

smejkad
zvonku je nadherny, ukazes aj na reze, alebo az nabuduce, lebo teraz uz nieje co ? :-)
margaretka28
nádherný je, pečiem podobne, ale vločky som ešte neskúšala, tak na budúce bude podľa teba 5*
margaretka28
ešte sa chcem opýtať, akú funkciu tam má ten olej? ja ho nedávam a zatiaľ som s s tým v žiadnom recepte nestretla dakujem :-)
daguska
Je naozaj nadherny ten tvoj chlebik. Urcite vyskusam. Prave sa mi pecie razny.Pecenie chleba mam rada. Hned by som pojedla vsetky pekne, vonave chutne a lakave chlebiky,ktore sem pridavaju sikovni varechaci...
anilah
Olej alebo iný tuk dava sa aby chlebík sa ne drobil. Ešte odporúčam pridať aspoň 2p.l. octu.
anina6
určite vyskúšam tvoj chlebík, vločky mám rada a tiež ich dávam aj do koláčov. vydaril sa ti parádne.
afataga
vyzera vyborne, ja robievam jedny pletienky a tiez davam miesto casti muky vlocky, ale nedavami ich vopred napucat, mas to za 5
elysa
parádny chlebík, vločky môžem, vyskúšam...
hannah22
velmi pekný chlebík, zaslúži si vyskúšat a teším sa na jeho chut... 5*... :))
sracz
... krásna voňavá domáca práca, @ancicka milá, s úžasnou chuťou! U Vás "Pod Kapitulou" sa vždy piekol vynikajúci chlieb! Jedával som ho v máji ÷ auguste r. 1969, keď som v Sp. Podhradí pomáhal stavať v tamojšej tehelni vtedy modernú sušiareň tehál. Potom už iba sporadicky v tamojšom Motoreste, naposledy na jeseň 2005! Krásne spomienky na krásne hostorické mestečko! Srdečne pozdravujem!
sany11
Chlebik som piekla vcera a je naozaj vyborny,mekučký.najlepši aky som doteraz robila ;-)
marcelle
Dala som fotku do skrytého receptu, zrejme ju vidím len ja.
Skúsim teda ešte raz:


welwet
pekne vyzera, ale podla pouzitych ingrediencii to nie je chlieb ale kolac
ancicka
@welwet ,tak to si na veľkom omyle,Vyskušaj a potom hodnoť.Vločky sa dávajú do chleba.
zlaticka
No vyzerá super,práve ho pečiem a čakám kedy ho vyberiem z rúry :) už sa neviem dočkať Ďakujem za super recept
zlaticka
takže už som ho aj ochutnala a je výborný a na "koláč" ako je to vyššie napísané sa to vôbec nepodobá
beatacsontosova
dnes som ho vyskúšala, hneď sa zaradil medzi moje obľúbené :-) šupla som tam síce aj špaldovú a grahamovú múku, je fantastický :-)
ancicka
ešte si ho vylepšila,ja som tiež použila raz celozrnú múku a tiež chutil.Dakujem za vyskúšanie.Pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia