Ovsený chlebík s mrkvovou pomazánkou

Autor receptu: miamia

Dnešná kombinácia múk do chlebíku vyšla...a pomazánka tiež veľmi chutila... :)

10+60 minút
na 250/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu, tatársku omáčku, maslo, cesnak, soľ, korenie vymiešame, pridáme nastrúhaný syr a zapracujeme ho do pomazánky. Nakoniec posypeme jablkom nakrájaným na kocky a vlašskými orechami, ktoré zjemnia cesnakovú chuť pomazánky...
  2. Na chlebík som si najskôr na mixéri posekala ovsené vločky na jemnú múku, potom som pridala zmesovú múku (objavila som ju dnes v Tecu pod názvom "Rusovecká", výborne sa z nej robilo) a pridáme aj všetky ostatné suroviny, vrátane celých ovsených vločiek...
  3. Podrobný postup na pečenie chlebíka je popísaný v mojom recepte na špaldový chlebík http://varecha.pravda.sk/recepty/tuniakova-natierka-a-spaldovo-slnecnicovy-chl/34340-recept.html Dobu pečenia som predĺžila na 70 minút. Z toho 10 minút na 250 st.C a 60 na 180 st.C. Zdá sa mi, že ražná múka potrebuje trošku viac času, je hutnejšia...
  4. Chlebík necháme úplne vychladnúť...čo sa nám však nepodarilo a zjedli sme ho ešte teplý.. :) Dobrú chuť...