Ovsená kaša
Ovsená kaša (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Aj keď Slovensko je krajinou obilnín, ja som prvýkrát jedla túto kašu v Anglicku (oatmeal porridge).
Odvtedy si ju robievam počas zimných období a veru, pomohla mi spríjemniť veľa chladivých a
nepríjemných pondelkov :-))
3-4 porcie |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ja kupujem nahý ovos, zrno ktoré je opracované a prispôsobené pre ľudskú konzumáciu, v jednom “zdravom” obchode.
- Zrno párkrát pooplachujem.
- Aby som skrátila dĺžku varenia, namočím ovos aspoň na 1/2 hodiny do teplej vody. Tú potom vylejem.
- Dám variť asi 4 poháre vody. Keď voda vrie, pridám štipku soli a vysypem ovos.
- Asi tak po 20-30 minútach zlejem vodu a ovos opláchnem. Nemusíte oplachovať, je to len môj zvyk.
- Nechám vychladnúť, zakryjem a v chladničke skladujem aj 2-3 dni.
- Potom si už len odoberiem porciu a zohrejem v mlieku.
- Mne najviac chutí s javorovým sirupom ale kaša je chutná aj s medom, so škoricou, so smotanou, s rôznymi orechami alebo sušeným ovocím.