Ovocný zákusok
Ovocný zákusok (fotorecept)
Autor receptu: divoska4444
Obľúbený, jednoduchý, osviežujúci
40 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Odvážime si vajíčka (celé aj so škrupinou). Koľko vážia vajíčka, toľko si odvážime polohrubej múky a práškového cukru. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme práškový a vanilínový cukor a dobre vymiešame. Potom pomaly primiešavame olej a na striedačku múku a vodu. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech (väčší ) a na vrch poukladáme ovocie podľa vašej chuti.
- Dáme piecť na 180 stupňov cca 30 minút (záleží od rúry na pečenie).
- Polevu si uvaríme, použijeme 800 ml vody a 2 ks puding Dr. Oetker Frutina a 4 PL kryštálového cukru. Puding si uvaríme klasickým spôsobom, možno trocha dlhšie, aby bol dostatočne hustý. Natrieme na koláč (ešte teplý) a múčnik necháme vychladnúť. Chuť pudingu Frutina si môžete ľubovoľne vybrať marhuľovej alebo čerešňovej chuti.