Ovocný zákusok

Ovocný zákusok (fotorecept)

Autor receptu: divoska4444

Obľúbený, jednoduchý, osviežujúci

40
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Odvážime si vajíčka (celé aj so škrupinou). Koľko vážia vajíčka, toľko si odvážime polohrubej múky a práškového cukru. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme práškový a vanilínový cukor a dobre vymiešame. Potom pomaly primiešavame olej a na striedačku múku a vodu. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na plech (väčší ) a na vrch poukladáme ovocie podľa vašej chuti.
  3. Dáme piecť na 180 stupňov cca 30 minút (záleží od rúry na pečenie).
  4. Polevu si uvaríme, použijeme 800 ml vody a 2 ks puding Dr. Oetker Frutina a 4 PL kryštálového cukru. Puding si uvaríme klasickým spôsobom, možno trocha dlhšie, aby bol dostatočne hustý. Natrieme na koláč (ešte teplý) a múčnik necháme vychladnúť. Chuť pudingu Frutina si môžete ľubovoľne vybrať marhuľovej alebo čerešňovej chuti.