Ovocný koláčik so želatínou fotorecept
Foto: luwinka
Śťavnatý dobrý koláčik. Piekla som ho vo forme o priemere 20 cm.
porcií
na 180 °C
Suroviny
125 g |
|
125 g |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
Na vrch: | |
1/2 bal. |
|
3 ČL |
|
200 ml |
|
(rôzne) |
|
Želatína domáca: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej a vlažnú vodu. Múku rozmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta. Všetko poriadne zamiešame.
-
2
Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto , na ktoré poukladáme ovocie.
-
3
Uvaríme puding.
-
4
Veľkou lyžicou po vrchu kladieme kôpky , tak stredne vychládnutého pudingu.
-
5
Pečieme vo vyhriatej trúbe 35 minút na 180 stupňov. Upečený koláčik necháme vychládnuť.
- 6
Domáca želatina: Šťavu z kompótu si rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme puding so šťavou a cukor. Druhú polovicu varíme a pridáme do nej pudingovú šťavu a uvaríme želatinu.
- 7
Ešte horúcu vylejeme na vychladnutý koláčik.
- 8
Rovnomerne uhladíme a necháme voľne vychladnuť.
- 9
Potom už len pokrájame na rezy.
- 10
:-)
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Trochu som to asi zle napísala, takto je to : Kompotovú štavu si rozdelím na 2 polovice. Do jednej tej šťavy dám puding a cukor- rozmiešam. A druhú polovicu šťavy dám variť a pridám tú pudingovú šťavu , už rozmiešanú s tým pudingom , povarím , aby vznikla želatína, to je všetko.