Ovocný koláč

Ovocný jogurtový koláč

Autor receptu: janeg

Veľmi rýchly koláč, najlepší po dobrom nedeľnom obede. Bez vajec a laktózy.

10 minút
príprava
20-30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Namiesto kokosového jogurtu môžete použiť aj obyčajný biely, ale kokosový dodá koláču celkom inú, lepšiu chuť.
  2. Pre slivkový koláč cesto posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom. Na mak naukladáme slivky prekrojené na polovicu a posypeme škoricovým cukrom. Nakoniec vrch posypeme posýpkou.
  3. Pre jahodovú verziu na vrch cesta nasypeme Granko alebo kakao, naukladáme prekrojené jahody, môžeme tiež posypať škoricovým cukrom a zasypeme posýpkou. Pečieme na 170 stupňov 20-30 minút, kým cesto nezružovie a nevytiahneme čisté špáradlo.