Ovocný koláč
Ovocný jogurtový koláč
Autor receptu: janeg
Veľmi rýchly koláč, najlepší po dobrom nedeľnom obede. Bez vajec a laktózy.
10 minút príprava |
20-30 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Namiesto kokosového jogurtu môžete použiť aj obyčajný biely, ale kokosový dodá koláču celkom inú, lepšiu chuť.
- Pre slivkový koláč cesto posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom. Na mak naukladáme slivky prekrojené na polovicu a posypeme škoricovým cukrom. Nakoniec vrch posypeme posýpkou.
- Pre jahodovú verziu na vrch cesta nasypeme Granko alebo kakao, naukladáme prekrojené jahody, môžeme tiež posypať škoricovým cukrom a zasypeme posýpkou. Pečieme na 170 stupňov 20-30 minút, kým cesto nezružovie a nevytiahneme čisté špáradlo.