Foto: ywett
Jednoduché, voňavé a lákavé aj pre návštevu... (tieto chuťovky robievam aj na slano s bryndzovou plnkou)
25 minút
príprava
príprava
15 minút
na 220-230 °C
na 220-230 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto (ja som dala domáce) rozvaľkáme (nie veľmi na tenko) na pomúčenej doske a nakrájame na obdĺžniky, alebo kocky. A ešte jednu stranu takto poprekrajujeme.
-
2
Okraje potrieme vajíčkom a poukladáme ovocie, pokrájané na menšie kúsky.
-
3
Preložíme a okraje popritláčame. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom s 1PL mlieka. Vo vopred vyhriatej rúre upečieme cca 15 minút na 220- 230°C (pri plynovej rúre tretí stupeň a doružova, tiež približne tých 15-20 minút)
-
4
Upečené preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
-
5
Dobrú chuť!
-
6
Vyšlo 32 ks
@afataga , tie krevety od @elixir by som si tiež dala :-)
@tatranka , aj tvoje sú krásne, nevedela som, že si ich sem už pridala...ja som si teraz spomenula, že som ich sem tiež dala pred dvomi rokmi, ale na slano varecha.pravda.sk/recepty/syrove-vankusiky-fotorecept/162...
Pozerám, že máš rovnaké radielko ako my doma, má už svoje rôčky, mamina je s ním kamarátka, ale ja neviem robiť rovné čiary, behá mi kade-tade, ako keby bolo "uvoľnené". Možno len treba viac cvičiť.
Všetkým veľmi pekne ďakujem, za nahliadnutie receptu a milé komentáre a ak vyskúšate, nech chutí :-)
@janger-Janka , ďakujem :)