Syrové vankúšiky fotorecept

ywett - fotkaywett, 15. apríla 2011
Syrové vankúšiky (fotorecept)
Foto: ywett

...

26ks
porcií
25 minút
príprava
15 minút
na 220- 230 °C

Suroviny

400g mrazené
200g nastrúhaný
1 rozšľahané




Postup

  1. 2

    Cesto rozvaľkáme natenko.

    Syrové vankúšiky (fotorecept) - obrázok 2
  2. 3

    Nakrájame na obdĺžniky.

    Syrové vankúšiky (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Každý obdĺžnik ešte takto nakrájame.

    Syrové vankúšiky (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    Druhú polovicu potrieme vajíčkom (okraje)

    Syrové vankúšiky (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Dáme kečup, nastrúhaný syr, syr -Feta, bazalku (môže byť aj šunka alebo podľa vlastnej chuti)

    Syrové vankúšiky (fotorecept) - obrázok 6
  6. 8

    Preložíme

    Syrové vankúšiky (fotorecept) - obrázok 8
  7. 9

    Okraje popritláčame.

    Syrové vankúšiky (fotorecept) - obrázok 9
  8. 10

    Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.

    Syrové vankúšiky (fotorecept) - obrázok 10
  9. 11

    Vo vopred vyhriatej rúre upečieme cca 15 minút na 220- 230°C (pri plynovej rúre tretí stupeň a doružova, tiež približne tých 15-20 minút)

  10. 12

    Dobrú chuť!

    Syrové vankúšiky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

ketty3811
jéj,toto vyzerá výborne.Také jednoduché a pritom efektné.Určite čoskoro vyskúšam.:-)
dorisa
@cica2 ? vymeniš? ja mám broskyňový koláč a ty máš túto dobrotu. Krasne, mňam, velmi pekne sa ti vydarili.
nika72
až sem cítim vôňu bazalky...skvelé ;O)
bambitka
uz mam vytiahnute listkove cesto a ide sa na to:))))))mnam dobrota
cica2
ďakujem za upozornenie, už som to opravila:)....a ďakujem všetkým za komentáre:) @dorisa , súhlasím! :)) ....tak potom napíšte, či aj u vás tak rýchlo zmizli z tanierika ;-)
bambitka
uz su hotove a miznu z taniera rychlostou blesku:-)))))su vyborneeeeee
lyali
Tvoje slané chuťovky majú šmrnc už na pohľad (tak ako napr. aj Tvoje naposledy pridané "Košíčky z lístkového cesta"). Si iná výmyselníčka. Krásne. KK :-)
orchidea
Aj toto vyzerá výborne, inšpirácia na Veľkú noc, super nápady máš. Tvoje recepty nemajú chybu.
svetlana9
@ cica2 - netreba veľa slov v recepte - za TEba rozprávajú fotečky - musím pochváliť - si výborná kuchárka aj fotografka, už je v KK
korbacik
... krásne! Už teraz sa teším, akú radosť dcére urobím... A vlastne aj sebe:) Pekný deň všetkým.
bejaja
supééééér, určite sa dlho neudržali na tanieri...:))
cica2
@korbacik , @bejaja , ďakujem...veru dlho neboli na tanieriku, syn povedal že keď ich budem zase robiť, tak radšej z dvojnásobnej dávky:)....pekný deň aj vám!
korbacik
... cica2, ja len varovanie, že raz som sa ulakomila na sladké takéto čosi a ako plnku som použila Nuttelu - no NIKDY VIAC!!! po upečení bola ako kameň, hádam ešte tvrdšia:) Bolo mi jej hrozne ľúto, lebo som jej tam natrepala bohato - no, čo už. Aspoň poradím, toto nerobte!
pacik
budú sa piecť, ale až na Veľkú noc, vyzerajú supeeer
cica2
@korbacik , ja som skúšala robiť tiež sladké ale dávala som čokoládový puding, taký hustejší a ovocie. Ale to som dávala lístkové cesto do formičiek alebo roládu. Ale roláda sa tak pekne nenadvihla, bolo to také skôr vlhké cesto....@pacik , ďakujem
brituska
Dnes som ich robila pridala som ešte šumku a boli super len sa zaprášilo vdaka za recept
niniatko
máte veľmi pekné a veľmi zaujímavé recepty, veľa z nich išlo do mojej KK :)
ďakujem :)
cica2
@niniatko ahoj a tykajme si! :-) Teším sa, že sa ti moje recepty páčia a ak vyskúšaš, nech aj chutia a ďakujem :-))
bibia1
Ivka, mám ťa medzi obľúbencami, aj tak mi nechodia pripomienky na tvoje recepty, a potom tu len tápam, ale ja sa k tomu dopracujem, veď ako by to bolo, keby si nechám takúto pochúťku ujsť.
1*
cica2
Zdenka, ja teba tiež, ale ani mne nechodia pripomienky na tvoje a ani na ostatných varecháčov, neviem ako to treba nastaviť....a tento recept je už staršieho dátumu.....a ďakujem :-)
bibia1
vidíš, máš pravdu, to som tu ešte nebola, ešteže si ho niekto kukol a okomentoval, takéto chuťovky sú vždy super
mirka136
mam otazocku neprilepi sa to na ten papier??? a mozu sa jest aj sudene alebo len teple :)
ywett
@mirka136 teplé sú najlepšie, ale chutia aj studené...a ohľadom papiera, ak použiješ papier na pečenie, tak sa určite neprilepia....tak nech sa darí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia