Ovocná torta bezlepková fotorecept
Foto: Sonulienka
Ďalšia moja ovocná torta. Je osviežujúca, na toto obdobie ako stvorená.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Korpus: | |
120 g |
|
120 g |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 ml |
|
200 ml |
|
2 bal. |
|
2 bal. |
|
(alebo iné ovocie) |
|
|
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Korpus: Ako prvé som si vyšľahala vajcia s kryštálovým cukrom do peny a po lyžiciach pridávala múku ktorú som si rozmiešala s kypriacim práškom a kakaom. Takto pripravené cesto som naliala do tortovej formy o priemere 23 cm na papier na pečenie. Piekla som na 200 stupňov 30 minút.
-
3
Po upečení som korpus nechala vychladnúť. Krém: Pokiaľ korpus chladol som si vyšľahala 250 g mascarone s 125 ml šľahačkovej smotany a 100 ml kyslej smotany do tuha. Šľahačku som nešľahala zvlášť. Na koniec som pridala stužovač, ktorý som si pripravila podľa návodu a po lyžiciach som zašľahávala do krému. Z korpusu som stiahla papier na pečenie, dala korpus nazad do formy a natrela som prvú vrstvu krému.
-
4
Na krém som poukladala jahody a čučoriedky.
-
5
Uvarila som si červenú želatínu podľa návodu.
-
6
Nechala som ju trochu vychladnúť a naliala na ovocie. Dala som to do chladničky, pokiaľ som si neurobila druhý krém.
-
7
Druhý krém som urobila tak isto ako prvý, len na vrch som naliala číru želatínu, ktorú som tiež urobila podľa návodu a dala znova vychladiť do chladničky.
-
8
Asi po dvoch hodinách som vybrala z chladničky aj z formy, preložila na tácku.
-
9
No a nedalo mi, aby som neokoštovala.
-
10
Torta v reze.
-
11
Tak ako som písala je výborná, nedala som veľa cukru tak nám chutila. Moja rodina sa smeje, že mne a manželovi stačí keď popri cukre len prejdeme.
Pozdravujem.