tento kolac je velmi oblubeny v dansku, maju ho skoro v kazdom obchode, ci pekarni no neda sa porovnat s tym ktory si urobite Zobraziť celý popistento kolac je velmi oblubeny v dansku, maju ho skoro v kazdom obchode, ci pekarni no neda sa porovnat s tym ktory si urobite doma :) kombinacia marcipanu, vanilkoveho kremu a malin....mnam...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Piškótové cesto: | |
125 g |
|
4 ks |
|
125 g |
|
3/4 čl |
|
1/2 čl |
|
marcipánový korpus: | |
200 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
krem: | |
1 ks |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
4 čl |
|
4 dcl |
|
1 dcl |
|
kakaová poleva: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
marcipánovy pás: | |
150 g |
|
175 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
2 dl |
|
Postup
-
1
Pisktovy korpus: cukor vymiesame s vajickami do penista, pridame muku, pdp a vanilkovu esenciu. ak ju vsak nemate po ruke staci aj van cukor. Kolacovu formu vystelieme papierom na pecenie, okraje vymastime a pomucime a dame piect na 15- 20 min pri 180 st. Po vychladnuti prekrojime na 2 casti.
-
2
marcipanovy korpus: bielka, praskovy cukor a nastruhany marcipan spolu zmiesame na homogennu hmotu. Formu vystelieme papierom, okraje vymastime a pecieme cca. 20 min pri 180st.
- 3
vanilkovy krem: vajicko a zltka zmiesame s van. zrnieckami z van. struku,van. struk(ktory po dokonceni odstranime) pridame muku a mlieko. Zmas vylejeme do hrnca, pomaly zahrievame a privedieme do varu a varime 2 minuty. Zmas treba stale miesat aby sa nevtvorili hrudky. Nechame vychladnut, tiez premiesavame aby sa nevytvorila koza na vrchu a do vychladnuteho pridame vyslahanu slahacku.
- 4
marcipanovy korpus bude prvy-zakladny korpus. potrieme ho 1 a pol polievkovej lyzice malinovym dzemom, nan dame polovicku kremu. Na krem polozime jednu cast z piskotoveho korpusu, ktoru tiez potrieme zvysnym dzemom a kremom. Trochu kremu si mozme odlozit a potriet nim aj bok torty. Navrch pridame posledny piskotovy korpus.
- 5
kakaova poleva a marcipanovy pas: Kakao a cukor preosejeme a dame do mensieho hrnca alebo do panvice na jemny plamen.Pridavame po troche vodu cca. deci. Polevu opatrne vylejeme na vychladnuty kolac. Marcipan si nastruhame (ak je makky netreba) a zmiesame so sirupom a cukrom. Vymiesame na hmotu a rozvalkame na dlhy pas ktorym nasledne oblozime okraje torty. vrch torty mozme ozdobit slahackou.. prajem dobru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
alebo ak hovoris po norsky a tento recept je tvoj tak prepac :-)
a vam ostatne damy dakujem :) dufam ze vam bude chutit :)
@lusinkab ,ďakujeme za upozornenie.
jeka- 26 :) idem to zmenit
a lusinkab? :)