Othello torta

haanyska - bez fotkyhaanyska, 23. novembra 2012

tento kolac je velmi oblubeny v dansku, maju ho skoro v kazdom obchode, ci pekarni no neda sa porovnat s tym ktory si urobite Zobraziť celý popistento kolac je velmi oblubeny v dansku, maju ho skoro v kazdom obchode, ci pekarni no neda sa porovnat s tym ktory si urobite doma :) kombinacia marcipanu, vanilkoveho kremu a malin....mnam...

12
porcií
90 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Piškótové cesto:
125 g
4 ks
125 g
3/4 čl
1/2 čl
marcipánový korpus:
200 g
100 g
3 ks
krem:
1 ks
3 ks
3 PL
1 ks
4 čl
4 dcl
1 dcl
kakaová poleva:
2 PL
2 PL
marcipánovy pás:
150 g
175 g
50 g
3 PL
2 dl




Postup

  1. 1

    Pisktovy korpus: cukor vymiesame s vajickami do penista, pridame muku, pdp a vanilkovu esenciu. ak ju vsak nemate po ruke staci aj van cukor. Kolacovu formu vystelieme papierom na pecenie, okraje vymastime a pomucime a dame piect na 15- 20 min pri 180 st. Po vychladnuti prekrojime na 2 casti.

    Othello torta - obrázok 1
  2. 2

    marcipanovy korpus: bielka, praskovy cukor a nastruhany marcipan spolu zmiesame na homogennu hmotu. Formu vystelieme papierom, okraje vymastime a pecieme cca. 20 min pri 180st.

  3. 3

    vanilkovy krem: vajicko a zltka zmiesame s van. zrnieckami z van. struku,van. struk(ktory po dokonceni odstranime) pridame muku a mlieko. Zmas vylejeme do hrnca, pomaly zahrievame a privedieme do varu a varime 2 minuty. Zmas treba stale miesat aby sa nevtvorili hrudky. Nechame vychladnut, tiez premiesavame aby sa nevytvorila koza na vrchu a do vychladnuteho pridame vyslahanu slahacku.

  4. 4

    marcipanovy korpus bude prvy-zakladny korpus. potrieme ho 1 a pol polievkovej lyzice malinovym dzemom, nan dame polovicku kremu. Na krem polozime jednu cast z piskotoveho korpusu, ktoru tiez potrieme zvysnym dzemom a kremom. Trochu kremu si mozme odlozit a potriet nim aj bok torty. Navrch pridame posledny piskotovy korpus.

  5. 5

    kakaova poleva a marcipanovy pas: Kakao a cukor preosejeme a dame do mensieho hrnca alebo do panvice na jemny plamen.Pridavame po troche vodu cca. deci. Polevu opatrne vylejeme na vychladnuty kolac. Marcipan si nastruhame (ak je makky netreba) a zmiesame so sirupom a cukrom. Vymiesame na hmotu a rozvalkame na dlhy pas ktorym nasledne oblozime okraje torty. vrch torty mozme ozdobit slahackou.. prajem dobru chut :)

Diskusia k receptu

lusinkab
no akoze jedno ci dansky,ci norsky ide tu o pointu (zase sa google zmylil detected language Norwegian) :-)))))))) uz ked ho vsade tak ospevuje tak si mohla uz dat aj tu namahu tu bud napisat,ze fotka je orientacna a stiahnuta z netu,alebo ako niektore fotit sa minechcelo,alebo sem jednoducho nedat ziadnu fotku :-) a dat link k receptu kde je fotopostup ak by mal niekto zaujem si blizsie pozriet ako sa to robi :-)
haanyska
lusinkab, velmi si ma pobavila :) ide o tortu ktoru som robila nespocetne vela krat a fotku tejto torty mam len vo vystavnej vitrine s dalsimi tortami a asi by to ludi mylilo..a zda sa mi hlupe pridat recept bez fotky..tak mi prosim odpust moju strasnu chybu ze som tu fotku stiahla.. velmi ma to mrzi :D ale dnes som robila mokka tortu a kedze nieje danskou specialitou a fotky nie su na nete,dala som si tu namahu a aj som ho odfotila :)

a vam ostatne damy dakujem :) dufam ze vam bude chutit :)
lusinkab
Nikto nekritizuje tvoje cukrarske schopnosti,ja som ti tu tortu aj pochvalila kedze sa mi paci,nehovorim,ze si ju nikdy pred tym nerobila ani nic podobne,jedine co som napisala,ze bud to napisat rovno do textu alebo tam nedat ziaden obrazok,je tu nespocetne vela receptov ktore su bez fotky a nikomu to nevadi,a fotka sa da stale doplnit pri najblizsej prilezitosti ked ju budes piect,alebo radsej mat pod svojim receptom spravu od redakcie napisane,prepacte ale vasa fotka bola skopirovana z internetu a preto bola odstranena. Nie si ani prva ani posledna co kopiruje fotky z internetu ale asi ako poniektori nevies citat ked pridavas fotky k receptom......Som rada,ze som ta mojou odpovedou pobavila,tak isto aj ty mna s tvojou sarkastickou odpovedou :-)))))))))) pekny dnicek prajem
jeka
@haanyska ,nič v zlom,ale koľko máš presne rokov,lebo mi tu vyskakuje ,že 9,no čítam si údaje o tebe a ty už pracuješ,a k tortičke,vyzerá úžastne,za receptík dakujem a ukladám si ho,už či je z netu ,alebo svojpomocne vyfotený.
tatty
Po prvé nádherné a po druhé - ten marcipánový korpus má akú konzistenciu? Marcipán mám dať do vyšľahaného snehu ako keď sa robia kokosové pusinky, al. parížske rožky? Chcela by som tortu čím skôr urobiť, vyzerá úžasne :-)
andreac
@haanyska , žiaľ fotky prebraté z iných internetových stránok nemôžeme uverejňovať. Naskenujte teda fotku z Vašej výstavnej vitríny, radi ju k Vášmu receptu pridáme. Ak máte na fotke viacero tort (aspoň tak som to pochopila), pošlite fotku na moju e-mailovú adresu andrea@varecha.sk , fotku upravím tak, ba na nej bola len tá jedna - správna torta. Ďakujeme.
@lusinkab ,ďakujeme za upozornenie.
haanyska
tatty- bielka netreba slahat, spolu vsetko zmiesat na homogennu hmotu..
jeka- 26 :) idem to zmenit
a lusinkab? :)
evanaaa
Torta musí byť výborná, viem si predstaviť, trošku sa mi zdá náročná, ale kto často pečie, pre toho asi nie je. A tiež pozerám, prečo mám len čierny štvorec miesto fotky. No, možno niekedy inokedy ju sem pridáš.
tatty
haanyska ďakujem, možno stačilo lepšie recept prečítať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia