Othello torta
Autor receptu: haanyska
tento kolac je velmi oblubeny v dansku, maju ho skoro v kazdom obchode, ci pekarni no neda sa porovnat s tym ktory si urobite doma :)
kombinacia marcipanu, vanilkoveho kremu a malin....mnam...
12 porcií |
90 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pisktovy korpus:
cukor vymiesame s vajickami do penista, pridame muku, pdp a vanilkovu esenciu. ak ju vsak nemate po ruke staci aj van cukor.
Kolacovu formu vystelieme papierom na pecenie, okraje vymastime a pomucime a dame piect na 15- 20 min pri 180 st. Po vychladnuti prekrojime na 2 casti.
- marcipanovy korpus:
bielka, praskovy cukor a nastruhany marcipan spolu zmiesame na homogennu hmotu. Formu vystelieme papierom, okraje vymastime a pecieme cca. 20 min pri 180st.
- vanilkovy krem:
vajicko a zltka zmiesame s van. zrnieckami z van. struku,van. struk(ktory po dokonceni odstranime) pridame muku a mlieko. Zmas vylejeme do hrnca, pomaly zahrievame a privedieme do varu a varime 2 minuty. Zmas treba stale miesat aby sa nevtvorili hrudky.
Nechame vychladnut, tiez premiesavame aby sa nevytvorila koza na vrchu a do vychladnuteho pridame vyslahanu slahacku.
- marcipanovy korpus bude prvy-zakladny korpus. potrieme ho 1 a pol polievkovej lyzice malinovym dzemom, nan dame polovicku kremu. Na krem polozime jednu cast z piskotoveho korpusu, ktoru tiez potrieme zvysnym dzemom a kremom. Trochu kremu si mozme odlozit a potriet nim aj bok torty. Navrch pridame posledny piskotovy korpus.
- kakaova poleva a marcipanovy pas:
Kakao a cukor preosejeme a dame do mensieho hrnca alebo do panvice na jemny plamen.Pridavame po troche vodu cca. deci. Polevu opatrne vylejeme na vychladnuty kolac.
Marcipan si nastruhame (ak je makky netreba) a zmiesame so sirupom a cukrom. Vymiesame na hmotu a rozvalkame na dlhy pas ktorym nasledne oblozime okraje torty.
vrch torty mozme ozdobit slahackou..
prajem dobru chut :)