Othello torta

Autor receptu: haanyska

tento kolac je velmi oblubeny v dansku, maju ho skoro v kazdom obchode, ci pekarni no neda sa porovnat s tym ktory si urobite doma :) kombinacia marcipanu, vanilkoveho kremu a malin....mnam...

12
porcií
90 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pisktovy korpus: cukor vymiesame s vajickami do penista, pridame muku, pdp a vanilkovu esenciu. ak ju vsak nemate po ruke staci aj van cukor. Kolacovu formu vystelieme papierom na pecenie, okraje vymastime a pomucime a dame piect na 15- 20 min pri 180 st. Po vychladnuti prekrojime na 2 casti.
  2. marcipanovy korpus: bielka, praskovy cukor a nastruhany marcipan spolu zmiesame na homogennu hmotu. Formu vystelieme papierom, okraje vymastime a pecieme cca. 20 min pri 180st.
  3. vanilkovy krem: vajicko a zltka zmiesame s van. zrnieckami z van. struku,van. struk(ktory po dokonceni odstranime) pridame muku a mlieko. Zmas vylejeme do hrnca, pomaly zahrievame a privedieme do varu a varime 2 minuty. Zmas treba stale miesat aby sa nevtvorili hrudky. Nechame vychladnut, tiez premiesavame aby sa nevytvorila koza na vrchu a do vychladnuteho pridame vyslahanu slahacku.
  4. marcipanovy korpus bude prvy-zakladny korpus. potrieme ho 1 a pol polievkovej lyzice malinovym dzemom, nan dame polovicku kremu. Na krem polozime jednu cast z piskotoveho korpusu, ktoru tiez potrieme zvysnym dzemom a kremom. Trochu kremu si mozme odlozit a potriet nim aj bok torty. Navrch pridame posledny piskotovy korpus.
  5. kakaova poleva a marcipanovy pas: Kakao a cukor preosejeme a dame do mensieho hrnca alebo do panvice na jemny plamen.Pridavame po troche vodu cca. deci. Polevu opatrne vylejeme na vychladnuty kolac. Marcipan si nastruhame (ak je makky netreba) a zmiesame so sirupom a cukrom. Vymiesame na hmotu a rozvalkame na dlhy pas ktorym nasledne oblozime okraje torty. vrch torty mozme ozdobit slahackou.. prajem dobru chut :)