Foto: linnet687
Inšpirácia z jednej anglickej webovej stránky, recept som si upravila podľa seba. Použila som vajíčko z farmy, preto má koláčik sýtu žltú farbu. Chuť Zobraziť celý popisInšpirácia z jednej anglickej webovej stránky, recept som si upravila podľa seba. Použila som vajíčko z farmy, preto má koláčik sýtu žltú farbu. Chuť je príjemne kyslá, vyskúšajte.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame suroviny na cesto a cestom vyložíme vymastenú malú okrúhlu formu, cesto dáme trocha aj po bokoch, aby držala na tom náplň (ja som použila s priemerom cca 17 cm, dávku si prípadne znásobte). Dáme zapiecť na 10 minút na 180°C.
- 2
Na náplň si nastrúhame kôru z celého citróna, pridáme šťavu z celého citróna a vajíčko. Ja som použila vajíčko z farmy a tie majú skoro až krikľavo oranžové žĺtka, čo sa vždy prejaví na farbe koláča. Chuťovo sú však vynikajúce. Zmes dobre rozmiešame, pridáme jogurt a ryžový sirup (môžete použiť med, prípadne cukor) a opatrne zamiešame. Nakoniec postupne pridávame 1-2 čl pohánkovej múky, prípadne strúhanky, podľa konzistencie. Náplň by mala byť riedka.
- 3
Cesto necháme trocha vychladnúť, nalejeme naň náplň a dáme opäť zapiecť na cca 25 minút. Potom som trúbu vypla a koláč nechala v nej dojsť ďalších cca 15 minút, záleží na hrúbke náplne. Vytiahneme z trúby, necháme vychladnúť a najlepšie dáme stuhnúť do chladničky na 2-4 hodiny, ale ja som sa naňho vrhla hneď po vychladnutí. Koláčik je veľmi osviežujúci, dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu