Oškvarkové valčeky

Autor receptu: pivonka

Prichádza čas zabíjačiek a oškvarky sa hodia nielen na pagáčiky. Toto je typické zimné jedlo, trochu nezdravé - oškvarky, trochu zdravé - kapusta. Recept už mám veľmi dávno z kalendára pre gazdinky a u nás je veľmi obľúbený.

30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Oškvarky si pomelieme.
  2. Do uvarených a popučených vychladnutých zemiakov pridáme prísady okrem oškvarkov a zamiesime cesto.
  3. Vyvaľkáme na doske a pokrájame na menšie obdĺžniky. Na každý obdĺžnik dáme trochu oškvarkov
  4. a sformujeme do valčeka.
  5. Valčeky vyvárame vo vode.
  6. Uvarené valčeky podávame s dusenou kyslou kapustou.