Oškvarkové pagáče (fotopostup)

mia2404 - fotkamia2404, 7. apríla 2013
Oškvarkové pagáče (fotopostup)
Foto: mia2404

Suroviny

40 g
500 g
2 ČL
250 ml
100 ml
1/2 ČL
Plnka:
asi 250 g
3 PL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do DP na program cesto . Medzitým vymiešame mleté oškvarky , maslo a soľ.

    Oškvarkové pagáče (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a jednu stranu potrieme s oškvarkovou plnkou. Posypeme troška hladkou múkou a popicháme s vidličkou , preložíme druhú stranu .

    Oškvarkové pagáče (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme a to isté urobíme ešte 2x

    Oškvarkové pagáče (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme 30min. kysnúť a rozvaľkáme

    Oškvarkové pagáče (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Ja dávam na plech papier , rozvaľkané cesto preložíme , popicháme s vidličkou a potrieme s mliekom a dáme piecť

    Oškvarkové pagáče (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    upečené pagáče nakrájame na kocky a podávame

    Oškvarkové pagáče (fotopostup) - obrázok 6

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
aj keď nie sú okrúhle, ale kocky , vyzerajú zaujímavo...) ja som už robila škvarkovú roládu s višňami a bolo to famózne..može byť chutný aj tvoj škvarkový koláčik.-))))
@medovn íček : raz som to videla v telke a odvtedy iba takto robím oškvarkové pagáče , predtým sa mi nikdy nevydarili ( ked som ich povykrajovala ) boli také vysušené a neviem prečo
Oškvarkové pagáče robievam pomerne často . Vždy vykrajujem kolieska. Už som uvažovala nad tým , že spravím štvorcové , ale tvoj spôsob ma nenapadol. Pošli kúsok ochutnať . Určite sú dobré .
milá mia.....)) robila som to veľmi dávno a mám ich v mojom albume a boli fantastické...)tá chuť je veľmi zaujímavá, lebo škvarky troška odľahčili tie višne...a roládu som stočila z dvoch protiľahlých koncov...
pagáč : druh pečeného múčneho jedla menšieho okrúhleho a plochého
Toto hovorí slovník , ale to nevadí , tento podľa fotografií vyzerá dobre a zrejme a j tak chutí , takže čo tam po slovníku.Ten som dal do pľacu len preto , aby tí čo si zakladajú na slovíčkach nemali problém s hľadaním.
Aj mne sa páči "pagáčový" koláč, možno by som zamenila len maslo za masť a mlieko za vajce, ale ináč nemám námietky. A ušetrí sa aj čas, ak sa to nakoniec len krája.

Pridaj komentár k receptu: