Keďže naša rodinka je rozdelená na obľúbencov bielej a tmavej čokolády,tak som sa rozhodla s týmto zákuskom vyhovieť obom stranám...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 180 g |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 bal. |
|
| 300 g |
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 180 g |
|
| 50 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g posekané |
|
| 4 PL (rum) |
|
| 4 PL |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 50 + 50 g |
|
Postup
-
1
Vymiešame maslo,cukor a vajcia.Pridáme múku,premiešanú s práškom do pečiva.
-
2
Cesto rozotrieme na vymastený,hrubou múkou vysypaný plech.Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Po vychladnutí odrežeme z plátu po dlžke tretinu,
-
3
zvyšok rozmrvíme do misy.
-
4
Maslo vymiešame s cukrom,kakaom,džemom a rumom,pridáme hrozienka,rozmrvené cesto a nahrubo zomleté (nahrubo potlčené)orechy.Zmes dôkladne zmiešame.
-
5
Plát koláča potrieme džemom,
-
6
uložíme naň plnku a mokrými rukami vyformujeme do tvaru polovičného valca.
-
7
Oblejeme čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť.Krájame ostrým nožom, zákusok môžeme podávať so šľahačkou.









plnka neprilepila,@mariaklara :-)))