Foto: 3sandra3
Recept som objavila v Čas pre ženy. Piekla som na Vianoce a je výborný.
Postup
-
1
Cesto: Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme 150 g kryštálového cukru a 150 g mletých orechov. /To budeme robiť 2x/.
- 2
Cesto rozotrieme na plech vystlaný pomasteným /trochou masla alebo oleja, ale nemusí byť/ papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Zopakujeme aj so zvyšnými bielkami, s cukrom a orechmi. Z upečeného, ešte teplého korpusu dáme dole papier.
- 3
Krém: V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s mliekom, vanilínovým a kryštálovým cukrom a povaríme do zhustnutia. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom a zapracujeme do vychladnutého žĺtkového krému.
- 4
Dokončenie: Jeden plát upečeného cesta natrieme plnkou /trochu odoberieme na vrch koláča/ a zakryjeme druhým plátom. A natrieme zvyšnú časť plnky. Podľa chuti ozdobíme - napr. čokoládovou polevou. Ja som koláč iba pofŕkala.
Tiež krémeš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem. A vrelo odporúčam.