Orechový krémeš

3sandra3 - fotka3sandra3, 26. decembra 2017 20:05
Ďalšie recepty »
Orechový krémešFoto: 3sandra3

Recept som objavila v Čas pre ženy. Piekla som na Vianoce a je výborný.

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
8 ks
Krém:
250 g
160 g
180 ml
1 bal
8 ks
3 PL
Iné:
1 bal
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme 150 g kryštálového cukru a 150 g mletých orechov. /To budeme robiť 2x/.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na plech vystlaný pomasteným /trochou masla alebo oleja, ale nemusí byť/ papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Zopakujeme aj so zvyšnými bielkami, s cukrom a orechmi. Z upečeného, ešte teplého korpusu dáme dole papier.

  3. 3

    Krém: V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s mliekom, vanilínovým a kryštálovým cukrom a povaríme do zhustnutia. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom a zapracujeme do vychladnutého žĺtkového krému.

  4. 4

    Dokončenie: Jeden plát upečeného cesta natrieme plnkou /trochu odoberieme na vrch koláča/ a zakryjeme druhým plátom. A natrieme zvyšnú časť plnky. Podľa chuti ozdobíme - napr. čokoládovou polevou. Ja som koláč iba pofŕkala.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist