Drobné pečivo

Orechovo-smotanové pečivo (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduché pečivo vhodné na každú príležitosť, sviatky, oslavy, alebo len tak.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Do misy preosejeme múku, pridáme práškový a vanilínový cukor, prášok do pečiva a zmiešame. Pridáme studené maslo pokrájané na menšie kúsky, pomleté orechy, žĺtok a smotanu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie vložíme do chladničky stuhnúť.
  3. Vychladené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3-0,4 cm. Vykrojíme rôzne druhy alebo urobíme rožteky, viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista, dávame pozor, aby nezhoreli. Ešte za horúca obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Dobrú chuť všetkým, ktorí budú piecť.
  4. A ešte jeden koláčik, dvojfarebné kocky.