Drobné pečivo
Orechovo-smotanové pečivo (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduché pečivo vhodné na
každú príležitosť, sviatky, oslavy,
alebo len tak.
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Do misy preosejeme múku, pridáme práškový a vanilínový cukor, prášok do pečiva a zmiešame. Pridáme studené maslo pokrájané na menšie kúsky, pomleté orechy, žĺtok a smotanu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie vložíme do chladničky stuhnúť.
- Vychladené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3-0,4 cm. Vykrojíme rôzne druhy alebo urobíme rožteky, viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista, dávame pozor, aby nezhoreli. Ešte za horúca obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Dobrú chuť všetkým, ktorí budú piecť.
- A ešte jeden koláčik, dvojfarebné kocky.