Orechovo-parížske rezy (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Náš nedeľný zákusok. Piekla som v okrúhlej forme.

15-17 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si žltky vymiešame s cukrom do peny. Pridávame vlažnú vodu, potom olej. Pridáme pomleté orechy a vymiešame. Múku rozmiešame s práš. do pečiva a zamiešame ju do cesta. Nakoniec primiešame zľahka tuhý sneh. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorej dáme cesto.
  2. Upečieme vo vyhriatej trúbe na 180 stupňov 15 - 17 minút.
  3. Necháme vychládnuť a vyklopíme z formy. Prežeme na 2 pláty.
  4. Parížsky krém: Ešte večer - deň pre pečením si dáme do hrnca šľahačkové smotany a polámanú čokoládu.
  5. Za stáleho miešania privedieme k varu, čokoláda sa musí úplne rozpustiť.
  6. Takto pripravený krém miešame do vychladnutia a dáme ho do chladničky cez noc.
  7. Na druhý deň si pridáme do neho Smetafixy a ušľaháme šľahačom na parížsky krém.
  8. Na spodný plát nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme, (trochu si necháme z neho aj na vrch).
  9. Banány pokrájame na kolieska, ktoré poukladáme na vrch krému.
  10. Vrchný plát natrieme džemom a priložíme na vrch a zatlačíme.
  11. Zvyšným krémom potrieme vrch a posypeme postrúhanou čokoládou. A máme hotovo. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.
  12. V reze.
  13. Pokrájané na rezy - na tácke.
  14. :-)