Orechovo-parížske rezy (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Náš nedeľný zákusok. Piekla som v okrúhlej forme.
Postup
- Ako prvé si žltky vymiešame s cukrom do peny. Pridávame vlažnú vodu, potom olej. Pridáme pomleté orechy a vymiešame. Múku rozmiešame s práš. do pečiva a zamiešame ju do cesta. Nakoniec primiešame zľahka tuhý sneh. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorej dáme cesto.
- Upečieme vo vyhriatej trúbe na 180 stupňov 15 - 17 minút.
- Necháme vychládnuť a vyklopíme z formy. Prežeme na 2 pláty.
- Parížsky krém: Ešte večer - deň pre pečením si dáme do hrnca šľahačkové smotany a polámanú čokoládu.
- Za stáleho miešania privedieme k varu, čokoláda sa musí úplne rozpustiť.
- Takto pripravený krém miešame do vychladnutia a dáme ho do chladničky cez noc.
- Na druhý deň si pridáme do neho Smetafixy a ušľaháme šľahačom na parížsky krém.
- Na spodný plát nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme, (trochu si necháme z neho aj na vrch).
- Banány pokrájame na kolieska, ktoré poukladáme na vrch krému.
- Vrchný plát natrieme džemom a priložíme na vrch a zatlačíme.
- Zvyšným krémom potrieme vrch a posypeme postrúhanou čokoládou. A máme hotovo. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.
- V reze.
- Pokrájané na rezy - na tácke.
- :-)