Orechovo-kokosová granola s brusnicami
Foto: violeta
S jogurtom, acidkom, ovocím...skvelé raňajky, desiata alebo olovrant...
na 125 °C
Suroviny
3 šálky |
|
1a1/2 šálky |
|
1 šálka |
|
1/4 šálky (svetlý) |
|
1/4 ČL |
|
1a1/2 ČL |
|
1/3 šálky |
|
1/3 šálky |
|
1a1/2 šálky |
|
Postup
-
1
1 šálka=250 ml V miske som zmiešala ovsené vločky, pokrájané orechy, strúhaný kokos, trstinový cukor, soľ a mletú škoricu.
- 2
Pridala som rozpustený kokosový olej, zmiešaný s medom. Všetko som poriadne premiešala a rozložila na plech s papierom na pečenie.
- 3
Granolu som piekla v teplovzdušnej rúre, vyhriatej na 125 °C, 65 minút. Každých 20 minút som ju premiešala a na posledných 15 minút som pridala prepláchnuté a odkvapkané sušené brusnice.
- 4
Po vychladnutí zostane granola jemná a chrumkavá. Treba ju skladovať v uzatvorenej dóze. Nám chutí s jogurtom a ovocím, tentokrát s mrazenými čiernymi ríbezľami a egrešmi.
Tiež granola:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
. Keď budeš mať chuť trošku zmeniť príchuť, možno sa ti bude recept hodiť :-)
Sušené brusnice, hrozienka oplachujem vždy, lebo bývajú ošetrené oxidom siričitým a preto som ich na chvíľu zapiekla...
Ďakujem baby, pekný večer ;)
fakt, teraz som si znovu prečítala tie komenty ktoré sme vtedy viedli, musím sa smiať. Hlavne keď si spomeniem na tvoju vtedajšiu fotku @violeta :-)
Škoda @angasta , ešte by vedel rozosmiať a rozvíriť tiché vody...