Orechovo-kávové rezy s rumom fotorecept
Foto: izabella929
Náš víkendový zákusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL vrchovaté (mleté) |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
2 bal. |
|
4 PL (+ 700 ml vody) |
|
230 g |
|
200 g |
|
1 KL |
|
Na vrch poleva biela: | |
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Zdobenie: | |
100 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL (na natieranie) |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Zmiešala som múku, sódu, prášok do pečiva a mleté orechy a preosiala do cesta a potom opatrne vmiešala.
-
3
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C.
-
4
Korpus a piekol 10 min. Kým sa piekol prvý, pripravila som si cesto aj na druhý taký istý korpus. Z upečeného cesta ešte za horúca som stiahla kožu. Korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
5
Do misy som dala instantnú kávu a zaliala som ju vriacou vodou. V malom množstve vody som vymiešala Zlaté klasy a pridala do vriacej kávy a uvarila hustú kašu. Nechala som ju vychladiť. V mixéri som vymiešala maslo s cukrom do peny a po malých dávkach som pridávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala rumovú príchuť.
-
6
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti.
-
7
Na spodok som dala prvý korpus a natrela som ho čerešňovým lekvárom.
-
8
Na lekvár som natrela polovicu krému.
-
9
Pripravila som si opäť kávu na máčanie piškót. 2 PL instantnej kávy som zaliala 100 ml vriacej vody a pridala som 1 PL cukru. Piškóty som namáčala a ukladala vedľa seba.
-
10
Na piškóty som uložila druhú polovicu krému a zakryla som ho druhým korpusom. Takto zostavený koláč som zaťažila 3 kg múky a uložila na noc do chladničky.
-
11
Druhý deň som koláč poliala bielou polevou a opäť vrátila do chladničky stuhnúť. Pred použitím šľahačky musí byť koláč studený. Potom som ho nakrájala na rezy. Rezy som zdobila šľahačkou, do ktorej som opäť pridala 2 PL instantnej kávy. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu