Zmiešala som múku, sódu, prášok do pečiva a mleté orechy a preosiala do cesta a potom opatrne vmiešala.
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C.
Korpus a piekol 10 min. Kým sa piekol prvý, pripravila som si cesto aj na druhý taký istý korpus. Z upečeného cesta ešte za horúca som stiahla kožu. Korpusy som nechala chladiť na mriežke.
Do misy som dala instantnú kávu a zaliala som ju vriacou vodou. V malom množstve vody som vymiešala Zlaté klasy a pridala do vriacej kávy a uvarila hustú kašu. Nechala som ju vychladiť. V mixéri som vymiešala maslo s cukrom do peny a po malých dávkach som pridávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala rumovú príchuť.
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti.
Na spodok som dala prvý korpus a natrela som ho čerešňovým lekvárom.
Na lekvár som natrela polovicu krému.
Pripravila som si opäť kávu na máčanie piškót. 2 PL instantnej kávy som zaliala 100 ml vriacej vody a pridala som 1 PL cukru. Piškóty som namáčala a ukladala vedľa seba.
Na piškóty som uložila druhú polovicu krému a zakryla som ho druhým korpusom. Takto zostavený koláč som zaťažila 3 kg múky a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som koláč poliala bielou polevou a opäť vrátila do chladničky stuhnúť. Pred použitím šľahačky musí byť koláč studený. Potom som ho nakrájala na rezy. Rezy som zdobila šľahačkou, do ktorej som opäť pridala 2 PL instantnej kávy.
Prajem vám dobrú chuť.