Kávový zákusok

Orechovo-kávové rezy s rumom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš víkendový zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Zmiešala som múku, sódu, prášok do pečiva a mleté orechy a preosiala do cesta a potom opatrne vmiešala.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C.
  4. Korpus a piekol 10 min. Kým sa piekol prvý, pripravila som si cesto aj na druhý taký istý korpus. Z upečeného cesta ešte za horúca som stiahla kožu. Korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  5. Do misy som dala instantnú kávu a zaliala som ju vriacou vodou. V malom množstve vody som vymiešala Zlaté klasy a pridala do vriacej kávy a uvarila hustú kašu. Nechala som ju vychladiť. V mixéri som vymiešala maslo s cukrom do peny a po malých dávkach som pridávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala rumovú príchuť.
  6. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti.
  7. Na spodok som dala prvý korpus a natrela som ho čerešňovým lekvárom.
  8. Na lekvár som natrela polovicu krému.
  9. Pripravila som si opäť kávu na máčanie piškót. 2 PL instantnej kávy som zaliala 100 ml vriacej vody a pridala som 1 PL cukru. Piškóty som namáčala a ukladala vedľa seba.
  10. Na piškóty som uložila druhú polovicu krému a zakryla som ho druhým korpusom. Takto zostavený koláč som zaťažila 3 kg múky a uložila na noc do chladničky.
  11. Druhý deň som koláč poliala bielou polevou a opäť vrátila do chladničky stuhnúť. Pred použitím šľahačky musí byť koláč studený. Potom som ho nakrájala na rezy. Rezy som zdobila šľahačkou, do ktorej som opäť pridala 2 PL instantnej kávy. Prajem vám dobrú chuť.