Foto: martamm
Dlho som rozmýšľala, akú tortu upečiem vnučke k štvrtým narodeninám, nakoniec som využila poznatky z tu uverejnených receptov, čosi som pridala, upravila a torta Zobraziť celý popisDlho som rozmýšľala, akú tortu upečiem vnučke k štvrtým narodeninám, nakoniec som využila poznatky z tu uverejnených receptov, čosi som pridala, upravila a torta je na svete.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
8 ks surové |
|
300 gr |
|
300 gr |
|
300 gr |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
250 gr |
|
2 ks |
|
0,50 l |
|
250 gr |
|
Na potiahnutie: | |
150 gr |
|
300 gr |
|
1/2 KL |
|
5 ml |
|
1 PL |
|
Na potretie plátov: | |
150 ml |
|
5 ks |
|
Postup
-
1
Vajíčka oddelíme na bielky a žĺtky. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme do tuha. Žĺtky vyšľaháme s trstinovým cukrom a vanilkou. Do vyšľahaných žĺtkov po lyžiciach opatrne primiešame sneh z bielkov, potom pridáme mleté orechy a múku s práškom. Na pečenie som použila hranatú tortovú formu, zakúpenú v Lidli. Na dno som vystrihla papier na pečenie, naliala som cesto a upiekla pri 180 stupňoch asi 40 minút. Záleží od rúry. Dobré je vyskúšať špáradlom, či je cesto upečené. Ja som tak urobila po 30 minútach a ešte som dopekala.
- 2
Salko som deň vopred varila v tlakovom hrnci, celé zaliate vodou 1 hodinu. Nechala som vychladnúť a dala prenocovať do špajze. Na druhý deň som uvarila puding z 0,5 litra mlieka a 2 pudingových práškov. Cukor som nedávala, nakoľko Salko je sladké. Kto má rád veľmi sladké môže pridať. Skaramelizované Salko som vyšľahala s maslom izbovej teploty, postupne som primiešala vychladnutý puding a mascarpone, všetko rovnakej teploty, aby sa krém nezrazil.
- 3
Vychladnutý korpus som rozrezala na 3 pláty. prvý plát som potrela lekvárom, trochou krému, obložila plátkami banánov a znova som natrela hrubšiu vrstvu krému. Toto som zopakovala a na vrch som uložila posledný plát. ortu som potrela som zvrchu, aj z bokov zvyškom krému. Pripravila som si poťah z Marshmallow cukríkov. Cukríky som rozdelila na dve časti, do sklenej misky som dala polovicu plátku cery, polovicu cukríkov, kyseliny citrónovej s pol PL vody. zapla som mikrovlnku iri 750 W na cca 10 sekúnd, premiešala a znova na 10 sekúnd. keď cukríky zmäkli, dala som ich do druhej misky s polovicou preosiateho práškového cukru a hnetačom som vymiesila. Takisto som roztopila druhú časť cukríkov a primiešala aj s druhou časťou cukru. Vzniklo mi niečo, ako cesto, ktoré som na plastovej doske posypanej cukrom vyvaľkala a potiahla som tortu. Zvyšky som zrezala a použila na vytvorenie ozdôb. prifarbovala som potravinovými farbami.
- 4
Na záver pridávam foto rezu torty, aby ste mali predstavu, ako vyzerá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vnučkinu radosť:-)
A dakujem za pochvalu, od muza dvojnasobne potesi...
Tak krásnu tortu som ešte nevidel .Tolko farieb na kope
Krása nevídaná.Vnučka ťa iste vybozkávala
Gratulujem