Foto: ajkaz
Bola to moja prvá torta :) bola pre manžela k 30-tke. A chutila :)
Postup
-
1
Najprv si upečieme piškotu (je výborná): Takže kryštálový cukor a vanilkový cukor vymiešame do penista so žĺtkami. Pridáme vodu a olej a zľahka zamiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom a znova premiešame. Vyšľaháme bielka do hustého snehu a jemne vmiešavame aby bolo cesto nadýchané. Pridáme kakao - cca. 3 lyžice.
-
2
Nalejeme do formy na tortu. Pečieme na 180 stupnov, cca. pol. hodinu - zo začiatku neotvárame, aby nespľaslo. (skúšame špajdlou).
-
3
Upečenú piškótu dvakrát prerežeme aby nám vznikli tri časti, ktoré budeme postupne plniť. Najskôr orechovou plnkou: orechy pomelieme a zmiešame asi s 25 g masla a mlieko pridávame podľa potreby, tak aby plnka nebola ani tuhá ani riedka.
-
4
Čokoládová plnka Dr. Oetker - postup na obale. Plnka je chutná a rýchla a ja som ešte pridala kúsok masla.
-
5
Vrch torty potrieme zbytkom plnky, aby bol povrch rovný.
-
6
Na záver polejeme nugátovou a horkou čokoládou a necháme stuhnúť. Potom už len ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som použila parižsku šľahačku Dr. Oetker a farebne tubičky na zdobenie. Dobrú sladkú chuť! :)
Diskusia k receptu