Orechovo-čokoládová torta à la Ajka
Autor receptu: ajkaz
Bola to moja prvá torta :) bola pre manžela k 30-tke. A chutila :)
Postup
- Najprv si upečieme piškotu (je výborná): Takže kryštálový cukor a vanilkový cukor vymiešame do penista so žĺtkami. Pridáme vodu a olej a zľahka zamiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom a znova premiešame. Vyšľaháme bielka do hustého snehu a jemne vmiešavame aby bolo cesto nadýchané. Pridáme kakao - cca. 3 lyžice.
- Nalejeme do formy na tortu. Pečieme na 180 stupnov, cca. pol. hodinu - zo začiatku neotvárame, aby nespľaslo. (skúšame špajdlou).
- Upečenú piškótu dvakrát prerežeme aby nám vznikli tri časti, ktoré budeme postupne plniť.
Najskôr orechovou plnkou: orechy pomelieme a zmiešame asi s 25 g masla a mlieko pridávame podľa potreby, tak aby plnka nebola ani tuhá ani riedka.
- Čokoládová plnka Dr. Oetker - postup na obale. Plnka je chutná a rýchla a ja som ešte pridala kúsok masla.
- Vrch torty potrieme zbytkom plnky, aby bol povrch rovný.
- Na záver polejeme nugátovou a horkou čokoládou a necháme stuhnúť. Potom už len ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som použila parižsku šľahačku Dr. Oetker a farebne tubičky na zdobenie.
Dobrú sladkú chuť! :)