Foto: rennatte
Chutné minitortičky
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
100 g mleté |
|
50 g (alebo strúhanka) |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Ostatné: | |
|
|
na obaľovanie |
|
na polevu |
|
Postup
-
1
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a kakaom, pridáme žĺtky, orechy,strúhanku alebo múku a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C 15-20 minút. Po vychladnutí plát potrieme džemom a formičkou vykrojíme kolieska.
-
2
Z mlieka kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešame a obe hmoty spojíme a vyšľaháme na krém.
-
3
Vykrojené kolieska si rozložíme na pracovnú dosku, na polovicu pomocou vrecúška na krém nastriekame vanilkový krém
-
4
Kolieska pospájame
-
5
Okraje tortičiek potrieme zvyšným krémom
-
6
a obalíme v orechoch
-
7
Každú tortičku polejeme rozpustenou čokoládou a lyžicou rozotrieme až po okraj, ozdobíme kúskom orecha alebo krémom.
-
8
Odrezky rozmrvíme do misy, pokvapkáme rumom, pridáme troška džemu, rukou premiesime a tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v orechoch alebo kokose, vložíme do papierových košíčkov
* * * * *
dávam 5*
uložené, určite budú upečené
Ďakujem za recept.