Orechové tortičky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Chutné minitortičky

20
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a kakaom, pridáme žĺtky, orechy,strúhanku alebo múku a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C 15-20 minút. Po vychladnutí plát potrieme džemom a formičkou vykrojíme kolieska.
  2. Z mlieka kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešame a obe hmoty spojíme a vyšľaháme na krém.
  3. Vykrojené kolieska si rozložíme na pracovnú dosku, na polovicu pomocou vrecúška na krém nastriekame vanilkový krém
  4. Kolieska pospájame
  5. Okraje tortičiek potrieme zvyšným krémom
  6. a obalíme v orechoch
  7. Každú tortičku polejeme rozpustenou čokoládou a lyžicou rozotrieme až po okraj, ozdobíme kúskom orecha alebo krémom.
  8. Odrezky rozmrvíme do misy, pokvapkáme rumom, pridáme troška džemu, rukou premiesime a tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v orechoch alebo kokose, vložíme do papierových košíčkov