Orechové tortičky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Chutné minitortičky
20 porcií |
90 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Maslo vymiešame s práškovým cukrom a kakaom, pridáme žĺtky, orechy,strúhanku alebo múku a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C 15-20 minút. Po vychladnutí plát potrieme džemom a formičkou vykrojíme kolieska.
- Z mlieka kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešame a obe hmoty spojíme a vyšľaháme na krém.
- Vykrojené kolieska si rozložíme na pracovnú dosku, na polovicu pomocou vrecúška na krém nastriekame vanilkový krém
- Kolieska pospájame
- Okraje tortičiek potrieme zvyšným krémom
- a obalíme v orechoch
- Každú tortičku polejeme rozpustenou čokoládou a lyžicou rozotrieme až po okraj, ozdobíme kúskom orecha alebo krémom.
- Odrezky rozmrvíme do misy, pokvapkáme rumom, pridáme troška džemu, rukou premiesime a tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v orechoch alebo kokose, vložíme do papierových košíčkov
|