Orechové rožky s čokoládovým krémom (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Sladkosti z našej vegánskej svadby IV. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia na rožky a krém pochádza z internetu. Môžete ich zdobiť aj inými krémami: karamelovým, vanilkovým, kávovým a pod. Rožky sú po upečení chrumkavé, ale po nazdobení krémom zmäknú.

30 ks
porcií
25 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na rožky zmiešame, ak je cesto príliš riedke pridáme ešte trošku celozrnnej múky. Vložíme do vrecúška so zdobiacou špičkou a na plechu s papierom na pečenie tvarujeme oválne rožky. Pečieme asi 25 min pri 150 C alebo v závislosti od rúry. Necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si krém: z mlieka a kukuričného škrobu uvaríme hustý krém. Odstavíme. Pridáme čokoládu a 0,5 PL rastlinného tuku. Vymiešame dohladka. Po vychladnutí vyšľaháme so zvyšným tukom.
  3. Rožky ozdobíme krémom. Necháme ich v chladničke trochu stuhnúť.