Orechové rezy s tvarohovo-jogurtovým krémom fotorecept
Foto: helena10
Nepresladené, ľahké, orechové krémové rezy, ktoré som upiekla len z toho, čo bolo doma.
na 175 °C
Suroviny
Orechový korpus: | |
5 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
150 g mleté |
|
2 KL (nemusí byť) |
|
Tvarohovo-jogurtový krém: | |
250 g |
|
250 g (Sabi) |
|
450 g (Sabi) |
|
5 PL (14 %) |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
1 PL |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
Okrem toho: | |
domáci |
|
(na vymastenie plechu) |
|
(na posypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Korpus: Šľahám do peny celé vajcia s cukrom a postupne po častiach pridávam olej, mlieko, ručne metličkou primiešam múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a instantnou kávou. Nakoniec dávam mleté orechy. Premiešam.
- 2
Cesto nalejem na vymastený a posypaný plech 22 x 35 cm. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 20 minút. Kontrola špajľou.
- 3
Upečený korpus natieram trochu zriedeným domácim jablkovo-čučoriedkovým džemom a nechám vychladnúť.
- 4
Tvarohovo–vanilkový krém pripravujem vyšľahaním tvarohu, tvarohovej plnky s vanilkou, jogurtu, smotany, krémovej vanilkovej náplne, práškového cukru a želatínového stužovača za studena.
- 5
Krém natieram na vychladnutý korpus.
- 6
V chladničke nechávam stuhnúť.
- 7
Potom rezy ozdobím a nakrájam.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
I