Foto: sonulienka
Tento recept mi dala sesternica, keď som bola na hodoch v Hlohovci. Je to veľmi dobé a ak to už máte nevadí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
550 g |
|
|
|
nastrúhaná |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
150 ml |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
350 ml |
|
50 g |
|
nástruhaná |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Uvarené prelisované zemiaky, pustené maslo, vajcia, preosiatu múku,cukor premiešame s práškom do pečiva, soľou a citrónovou korou a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát asi 30X30 cm. Každý plát potrieme plnkou.
- 2
Plnka: Mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, škoricovým cukrom, citrónovou korou a necháme zovrieť. Odložíme z ohňa, pridáme orechy a slivkový lekvár. Dobre pomiešame a necháme vychladnúť. A plníme pláty, ktoré potom stočíme.
- 3
Možme stočiť do polovice z jednej a do polovice z druhej strany, alebo len obyčajne zrolovať. Potom pomocou mokrého noža rozkrájame na asi 5 cm široké kúsky, preložíme na plech potrieme vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu