Gulôčky sú veľmi šikovne hotové a zvládne ich aj začínajúca gazdinka. Sú skvelé ako pohostenie pre hostí,len pozor s tým rumom :-)
porcií
príprava
Suroviny
| Orechová zmes: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 8 PL |
|
| 6 PL /um |
|
| 4 PL |
|
| 200 g |
|
| Žĺtková plnka: | |
| 2 ks uvarené |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 2 PL /um |
|
Postup
-
1
Žĺtkovú plnku si pripravíme tak,že vajcia uvaríme natvrdo,necháme vychladnúť a olúpeme. Žĺtky vyberieme, rozdrobíme a vymiešame s maslom,cukrom a rumom. Plnku dáme do chladničky aspoň na tri hodiny stuhnúť.
- 2
Orechovú plnku si pripravíme tak,že orechy pomelieme, zmiešame s cukrom, kakaom,smotanou a rumom podľa potreby, aby zmes nebola veľmi suchá. Z masy robíme menšie placky a do stredu každej z nich dáme trochu stuhnutej žĺtkovej plnky. Placky zabalíme a vyformujeme do tvaru gulôčok. Všetky gulôčky obalíme v kokose, dáme do papierových košíčkov a uložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Len tá smotana ...... kam patrí? Do plnky alebo do obaľovacej hmoty?