Foto: petka1982
Gulôčky sú veľmi šikovne hotové a zvládne ich aj začínajúca gazdinka. Sú skvelé ako pohostenie pre hostí,len pozor s tým rumom :-)
porcií
príprava
Suroviny
Orechová zmes: | |
300 g |
|
300 g |
|
8 PL |
|
6 PL /um |
|
4 PL |
|
200 g |
|
Žĺtková plnka: | |
2 ks uvarené |
|
150 g |
|
50 g |
|
2 PL /um |
|
Postup
-
1
Žĺtkovú plnku si pripravíme tak,že vajcia uvaríme natvrdo,necháme vychladnúť a olúpeme. Žĺtky vyberieme, rozdrobíme a vymiešame s maslom,cukrom a rumom. Plnku dáme do chladničky aspoň na tri hodiny stuhnúť.
- 2
Orechovú plnku si pripravíme tak,že orechy pomelieme, zmiešame s cukrom, kakaom,smotanou a rumom podľa potreby, aby zmes nebola veľmi suchá. Z masy robíme menšie placky a do stredu každej z nich dáme trochu stuhnutej žĺtkovej plnky. Placky zabalíme a vyformujeme do tvaru gulôčok. Všetky gulôčky obalíme v kokose, dáme do papierových košíčkov a uložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len tá smotana ...... kam patrí? Do plnky alebo do obaľovacej hmoty?