Orechová roláda bez múky
Foto: chopard
Šťavnatá, rýchla, jednoduchá.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
8 ks |
|
3 PL (alebo med, cukor brezový, kokosový) |
|
2 bal. (prípadne struk alebo nedáte) |
|
120 g pomleté |
|
Plnka: | |
200 g |
|
250 g (1 bal.) |
|
|
|
podľa chuti (alebo med) |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuhej peny, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Keď dostaneme tuhú penu, pridáme žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské orechy.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne nalejeme cesto.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 12-15 minút pri 180 stupňoch.
- 4
Po upečení vyberieme z plechu na čistú utierku a zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí nám papier pekne pôjde dolu, nelepí sa.
- 5
K mascarpone pridáme smotanu, dochutíme cukrom alebo medom, citrónovou kôrou a ručne vymiešame. Vychladnutú roládu rozprestrieme, natrieme plnkou, opäť zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo pokvapkáme čokoládou, ako má kto rád.
- 6
Dobrú chuť.
Tiež orechová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano pozeram ale v postupe som napisala
@farbuska (25.1.2020 19:37)
Do surovín na plnku sme doplnili cukor/med.