Orechová roláda
Orechová roláda

Orechová roláda bez múky

chopard - fotkachopard, 25. januára 2020
Orechová roláda bez múky
Foto: chopard

Šťavnatá, rýchla, jednoduchá.

20
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
3 PL (alebo med, cukor brezový, kokosový)
2 bal. (prípadne struk alebo nedáte)
120 g pomleté
Plnka:
200 g
250 g (1 bal.)
podľa chuti (alebo med)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do tuhej peny, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Keď dostaneme tuhú penu, pridáme žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské orechy.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne nalejeme cesto.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre približne 12-15 minút pri 180 stupňoch.

  4. 4

    Po upečení vyberieme z plechu na čistú utierku a zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí nám papier pekne pôjde dolu, nelepí sa.

  5. 5

    K mascarpone pridáme smotanu, dochutíme cukrom alebo medom, citrónovou kôrou a ručne vymiešame. Vychladnutú roládu rozprestrieme, natrieme plnkou, opäť zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo pokvapkáme čokoládou, ako má kto rád.

  6. 6

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: