Orechová roláda

Orechová roláda bez múky

Autor receptu: chopard

Šťavnatá, rýchla, jednoduchá.

20
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme do tuhej peny, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Keď dostaneme tuhú penu, pridáme žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské orechy.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne nalejeme cesto.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 12-15 minút pri 180 stupňoch.
  4. Po upečení vyberieme z plechu na čistú utierku a zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí nám papier pekne pôjde dolu, nelepí sa.
  5. K mascarpone pridáme smotanu, dochutíme cukrom alebo medom, citrónovou kôrou a ručne vymiešame. Vychladnutú roládu rozprestrieme, natrieme plnkou, opäť zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo pokvapkáme čokoládou, ako má kto rád.
  6. Dobrú chuť.