Orechová roláda
Orechová roláda bez múky
Autor receptu: chopard
Šťavnatá, rýchla, jednoduchá.
20 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme do tuhej peny, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Keď dostaneme tuhú penu, pridáme žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské orechy.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne nalejeme cesto.
- Pečieme vo vyhriatej rúre približne 12-15 minút pri 180 stupňoch.
- Po upečení vyberieme z plechu na čistú utierku a zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí nám papier pekne pôjde dolu, nelepí sa.
- K mascarpone pridáme smotanu, dochutíme cukrom alebo medom, citrónovou kôrou a ručne vymiešame. Vychladnutú roládu rozprestrieme, natrieme plnkou, opäť zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo pokvapkáme čokoládou, ako má kto rád.
- Dobrú chuť.