Orandž kocky

danda3 - fotkadanda3, 14. marca 2013
Orandž kocky
Foto: danda3

Zákusok je z maminej písanky, robievala ho na každú svadbu, oslavu, bol veľmi žiadaný. A ja som konečne mala príležitosť ho upiecť a nafotiť, Zobraziť celý popisZákusok je z maminej písanky, robievala ho na každú svadbu, oslavu, bol veľmi žiadaný. A ja som konečne mala príležitosť ho upiecť a nafotiť, robila som ho na 60-ku, všetkým veľmi chutil.

48
porcií
60 minút
príprava
2x20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 x žltá piškóta:
2 x 5 ks
2 x 250 g
2 x 200 g
2 x 1 ks
2 x 1 dl
2 x 1 dl
Krém:
0,5 l
1 ks
150 g
1 ks
1 ks
2 PL
250 - 300 g
Punč:
2 - 3 dl
2 - 3 dl
Poleva:
5 - 6 PL
2 PL
500 g
veľkosti orecha




Postup

  1. 1

    Bielka šľaháme so štipkou soli, keď je sneh hustý, pridávame po troškách cukor, prešľaháme, pridáme žĺtka a nakoniec múku+prášok do pečiva a olej+vodu. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180°stupňov cca 20 minút. Takisto si upečieme aj druhý plát. Alebo si upečiete piškóty podľa vlastného receptu.

    Orandž kocky  - obrázok 1
  2. 2

    Kým pláty chladnú, pripravíme si krém - z mlieka, pudingu, žĺtka a cukru uvaríme hustú kašu, pridáme sunquick, necháme vychladnúť, potom postupne zašľaháme maslo.

    Orandž kocky  - obrázok 2
  3. 3

    Prvý plát zbavíme papiera, tiež šupy, ktorá vznikla pečením a potrieme krémom, trošku krému si môžeme nechať na ozdobu. Prikryjeme druhým plátom.

    Orandž kocky  - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si punč zmiešaním vody a sunquicku, polejeme ním vrchný plát. Ja som ešte pridala deci vody aj sirupu, pretože som mala dosť vyskoký plát, tak nech je šťavnatý.

    Orandž kocky  - obrázok 4
  5. 5

    Napunčovaný plát.

    Orandž kocky  - obrázok 5
  6. 6

    Polevu si urobíme zmiešaním všetkých surovín, podľa potreby ešte pridáme mlieko, poleva nemá byť hustá ani riedka a opatrne ju nalejeme na stred koláča, stierkou jemne rozotierame na kraje.

    Orandž kocky  - obrázok 6
  7. 7

    Dáme stuhnúť, potom nakrájame na kocky.

    Orandž kocky  - obrázok 7
  8. 8

    A ľubovoľne ozdobíme.

    Orandž kocky  - obrázok 8

Diskusia k receptu

danda3
Ďakujem vám dievčatá, mal taký úspech, že im ho pečiem zas. Keď mama pekávla na svadby, medzi orezkami som hľadala len tento, a pritom punčové rezy nemusím. ♥
tiginko
parádne kocečky! Mám rada citrusové sladkosti...aj ten "orandž" sa mi nenormálne páči :-)
vlasatka
poznám tento zákusok, mám ho od kolegyne už veľmi dávno. robila som ho vlani na vianoce a je super. kto má rád osviežujúce zíkusky, príde si na svoje. ten sunquick mu dáva veľmi dobrú chuť a je ho vééééééľa
danda3
Veru máš pravdu @vlasatka , ak sa sunquick zamení za nejaký iný pomarančový sirup, už je to o inom.♥
havino
robievam Darinka, (ked mne sa to nechce fotiť a tá tortúra, zodpovednosť tu recept pridať), krásne ich máš, úhľadné, ukážkové, aj my ich máme veľmi radi, šťavnaté rezy, plánujem ich aj teraz na Veľkú Noc, dokonalý fotopostup, odporúčam
zuzkabluzka
mnam, dobrota, krasne sa Ti podaril...myslis, ze by to islo aj bez sunquicku, len s pomarancovou stavou? tu ho totiz nedostanem ;)
zdenka1009
tieto orandž kocky už mám zapísané z inej stránky pod tvojim menom, a hneď sa mi zapáčili... mám v pláne robiť na Veľkú noc, vyzerajú také osviežujúce a šťavnaté -)
cesminaz
Nadherne a urcite aj veeelmi dobre..pomarancove zakusky lubim :-D
iva63
nádherný a určite aj veľmi fajnový osviežujúci zákusok!
orchidea
Darinka, poznám tieto zákusky a vždy som chcela recept...ani nevieš ako si ma potešila, už si ho aj píšem...
danda3
♥Ďakujem vám všetkým za milé komentáre, veľmi si to vážim.♥
@zuzkabluzka Môžeš dať nejaký dobrý pomarančový sirup.♥
@zdenka1009 Budem len rada, ak vyskúšaš, dúfam, že budú chutiť.♥
janger
Velmi pekny, taky jemnucky zakusok :-). To su tvoje maciatka, @danda ? Ake zlatulinke, aaaah :-). Tusim styri su, vsetky rovnake :-))).
pusta
veľmi pekný, lákavý a chutný, vydarený zákusok. stojí za vyskúšanie, skutočne sviatočný.
danda3
♥Ďakujem za pekné komentáre.♥
@janger To bola mamina mačka Miška, najdúch, prišla do vchodu, kde mama bývala a ona sa jej ujala. Toto bol jej druhý vrh, predtým mala dve mačky a na foto sú štyria kocúrikovia, traja ako ona a jeden čierny (Obamko) - ten je u maminej sestry + ešte žije aj jeden pruhovaný (Tigrík) u mojej sestrernici. My máme doma 10-ročného kocúra Mura - náš miláčik.♥
janger
@danda , ake pekne, ze sa tvoja mamicka tak o nu postarala... Ten Obamko je dobry ;-))). My sme mali macku vyse 16 rokov, veru mi chyba :-(.
danda3
@janger Už nemám ani mamu ani Mišku :(...a veru sa hrozím toho, že raz náš kocúr tu nebude..:(
comilona
Neviete mi poradit cim by som mohla pomarancovy Sunquick nahradit? Mozno prisladenym pomarancovym dzusom?
danda3
Môžeš použiť akýkoľvek iný pomarančový kvalitnejší sirup (ani z citrónového by to nebolo zlé), bude to síce iné, ale myslím, že to bude rovnako osviežujúci zákusok @comilona.
miluna
Už sa chladí v chladničke, ale potajomky som už ochutnala a je naozaj výborný. Už sa teším na zajtra :)
baculata
Dufam, že sa Ti @danda3 neštikuta, dnes som piekla podla Teba tieto Oranž kocky aj gastanove kocky, si šikovná, Tvoje recepty ma nesklamali ani na Vianoce. Teším sa na dalšie Tvoje skvele recepty.
danda3
Ahoj @baculata , veľmi ma Tvoj príspevok potešil, som rada, že to, čo robím, má zmysel, určite niečo ešte pridám, teda, ak to bude stáť za to. Ďakujem za milé slová.♥
vavan
@danda3 Aj u nás mal zákusok úspech dokonca chutil aj môjmu bratovi,
ktorý je čokoholik a povedal, že je vynikajúci aj keď som ho trochu pozmenila nerobila som maslovú plnku ale s pudingov OLÉ a tvarohu a vrch so sanquicku a Zlatého klasu vďaka za ja som mala taký recept zo štyroch plátov ale s týmto tvojim aspoň nie je toľko babračky ak sa mi podarí pridávam foto



Prajem krásny zvyšok večera.
danda3
Milá @vavan , veľmi si ma potešila, som rada, že si si vybrala práve môj zákusok, a veľmi sa mi páči aj Tvoja odľahčená verzia, určite vyskúšam aj podľa Teba, ďakujem aj za krásne foto.♥
marcy
tak na ten sa teším,bude na moje oslavy a rodina vždy očakáva nejakú dobrotu a toto je veľká fajnota :)
danda3
@marcy Som rada, že si si vybrala práve tento recept, dúfam, že budeš spokojná.♥
nelisa
Kolacik som piekla na meninove oslavy. Akosi som neodhadla polevu, lebo stuhla na cukrovu krustu, ktora sa nedala ani prekrojit a bola velmi presladena. Tak som ju na druhy den celu dala dole a kolacik sme zjedli taky.
danda3
@nelisa Som veľmi rada, že si si vybrala práve môj zákusok, inak aj ja mám nervy z tejto polevy, keď ju mám pripraviť, asi si ju mala veľmi hustú, ale som rada, že si si poradila.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia