Orandž kocky 2 (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Variácia na recept Orandž kocky, zmenila som plnku a polevu, zajtra máme návštevu, tak dúfam, že bude chutiť.

45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň pred pečením rozpustíme čokoládu v šľahačke. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
  2. Bielka šľaháme so štipkou soli, postupne dávame cukor, prešľaháme, pridáme žĺtka + olej + vodu a nakoniec múku + PDP, múka môže byť klasická polohrubá. Vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pri 180°C pečieme cca 10 - 15 minút. Druhý plát pripravíme rovnako.
  3. Pripravíme si plnku vyšľahaním šľahačky s čokoládou, potom pridáme mascarpone + tvaroh a nakoniec sunquick. Vychladnutý plát zbavíme papiera, potrieme marhuľovým džemom a nakoniec plnkou.
  4. Priložíme druhý plát, ktorý napunčujeme.
  5. Polevu si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a uvarením.
  6. Ešte horúcu nalejeme na vrch a rozotrieme. Keď vychladne, zákusok dáme do chladničky.
  7. Odstránime okraje a pokrájame na kocky.
  8. Môžeme, ale nemusíme dať do košíčkov.
  9. Okrem toho sa ešte môžu tešiť na moje prvé kokosky, ktoré dopadli nad očakávanie.
  10. A pre najmladšieho dvojročného návštevníka som upiekla medovníky vo forme zvieratiek.
  11. RECEPT na medovníky - 500 g hladkej múky (dala som 100 g pohánkovej hladkej, 100 g ryžovej hladkej a 300 g špaldovej hladkej, múka môže byť len špaldová, mám vyskúšané), 2 vajcia, 125 g masla, 125 g medu, 100 g práškového cukru, 1 KL sódy bikarbóny, 1 - 2 KL korenia do perníku - vypracujeme cesto, keď sa nedá spojiť, pridáme ešte med, necháme odležať, vyvaľkáme na 3 - 4 mm, vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme nenatreté do rúry na 170°C na cca 10 minút, buď chceme bledšie alebo tmavšie, chrumkavejšie. Po vybratí z rúry ešte za horúca potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ešte pred vložením do rúry môžeme medovníky ozdobiť orechami, ja som ich nechala také "holé".