Orandž kocky 2 (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Variácia na recept Orandž kocky,
zmenila som plnku a
polevu, zajtra máme návštevu, tak dúfam, že bude chutiť.
45 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Deň pred pečením rozpustíme čokoládu v šľahačke. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
- Bielka šľaháme so štipkou soli, postupne dávame cukor, prešľaháme, pridáme žĺtka + olej + vodu a nakoniec múku + PDP, múka môže byť klasická polohrubá. Vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pri 180°C pečieme cca 10 - 15 minút. Druhý plát pripravíme rovnako.
- Pripravíme si plnku vyšľahaním šľahačky s čokoládou, potom pridáme mascarpone + tvaroh a nakoniec sunquick. Vychladnutý plát zbavíme papiera, potrieme marhuľovým džemom a nakoniec plnkou.
- Priložíme druhý plát, ktorý napunčujeme.
- Polevu si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a uvarením.
- Ešte horúcu nalejeme na vrch a rozotrieme. Keď vychladne, zákusok dáme do chladničky.
- Odstránime okraje a pokrájame na kocky.
- Môžeme, ale nemusíme dať do košíčkov.
- Okrem toho sa ešte môžu tešiť na moje prvé kokosky, ktoré dopadli nad očakávanie.
- A pre najmladšieho dvojročného návštevníka som upiekla medovníky vo forme zvieratiek.
- RECEPT na medovníky - 500 g hladkej múky (dala som 100 g pohánkovej hladkej, 100 g ryžovej hladkej a 300 g špaldovej hladkej, múka môže byť len špaldová, mám vyskúšané), 2 vajcia, 125 g masla, 125 g medu, 100 g práškového cukru, 1 KL sódy bikarbóny, 1 - 2 KL korenia do perníku - vypracujeme cesto, keď sa nedá spojiť, pridáme ešte med, necháme odležať, vyvaľkáme na 3 - 4 mm, vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme nenatreté do rúry na 170°C na cca 10 minút, buď chceme bledšie alebo tmavšie, chrumkavejšie. Po vybratí z rúry ešte za horúca potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ešte pred vložením do rúry môžeme medovníky ozdobiť orechami, ja som ich nechala také "holé".